Érvek az automata öntözőrendszer mellett

A következőkben felsorolt érvek az automata öntözőrendszer mellett nem csak azok, amivel az értékesítők érvelnek, amikor el szeretnének adni, hanem azok, amiket megfigyeltem, hogy a leggyakrabban említenek a kerttulajdonosok, amikor megrendelik az automata öntözőrendszert. Jellemző, hogy először nekik is egy elégedett ügyfelem meséli el, hogy ebben vagy abban segíti, és ettől vagy attól lett könnyebb az élete, stb. Ilyenkor az emberek természetesen vágyni kezdenek erre az életminőségre és el kezdi érdekelni őket is egy ilyen automata öntözőrendszer.

Ahogyan változnak az idők és a fontosságok, úgy változik az automata öntözőrendszer kvalitásainak a megítélési sorrendje is. Míg a kétezres évek elején még a kényelem volt az igazán fontos, most inkább a megtakarítási oldala az, ami nyitott fülekre talál a potenciális megrendelőknél. Ettől függetlenül természetesen a kényelmi szempontok is hozzájárulnak a megtakarításhoz is, hiszen az automata öntözőrendszer használata igen kényelmesnek mondható abból a szempontból, hogy a leginkább időigényes kerti feladatot végzi el, ami a locsolás. Ezzel ugye a fizikai energia mellett a kerttulajdonos meglehetősen sok szabadidőt is nyer, amit bármire fordíthat. Fordíthatja akár a munkájára, családjára, pihenésre, vagy esetleg szórakozásra is.  Ez nem tűnik mindenkinek olyan nagyon nagydolognak, mint amekkora a tényleges értéke annak, aki időhiányban szenved. Annak bizony ez kis befektetés, nagy megtérüléssel.

az automata öntözőrendszer mellett

Így van ez korunk egyik legkézenfekvőbb energiaforrásával, a tiszta vízzel is. A tiszta víz nem csak egyre drágább, de egyre szűkösebben is van belőle (legalábbis ezt mondják). Fontossá vált az elmúlt években, hogy takarékoskodjunk ezzel az energiaforrásunkkal is. Az automata öntözőrendszert évtizedek óta úgy tervezik, úgy fejlesztik, hogy a legésszerűbben használja fel az öntözővizet. Azaz a legoptimálisabb időpontokban a legegyenletesebb öntözést legyen képes produkálni a hatékonyság érdekében. Így elmondható, hogy az automata öntözőrendszer egy olyan berendezés, amely minden más öntözési módszernél gazdaságosabb!

Bár szándékosan utoljára hagytam, de mindenekelőtt az ember egy szép és könnyen fenntartható kertet szeretne. Megvan benne az igény a természethez való közelségre és az esztétika oly magas élvezetére, amelyet egy páratlanul szép kert tud csak nyújtani. Nincs ebben semmi csodálkozni való, inkább támogatni és segíteni való van benne, amiért én magam is automata öntözőrendszer szerelő lettem.