Használjon Windex hőszivattyút lakása fűtéséhez

téli táj

A nyakunkon a tél, a hideg és sokaknál központi kérdéssé válik lakásuk szigetelése, vagy éppenséggel a fűtési rendszer korszerűsítése.

Sokan új kazánt kénytelenek vásárolni, ami bizony elég nagy kiadás. Pedig van egyszerűbb és hatékonyabb megoldás is, a fűtési problémákra. Ez pedig egy megfelelő Windex hőszivattyú. Sokan talán csodálkozva kapják most fel a fejüket, pedig a hőszivattyús fűtés (napelemmel kombinálva) nem ismeretlen, sőt: mostanában jön divatba, hatékonysága és praktikussága miatt.

A hőszivattyú legjobb ismereteink szerint egy olyan kalorikus gép, ami arra szolgál, hogy hőt vonjon ki az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből és azt a magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa, valamint leadja az ottani környezetnek. Használatának fő célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (többek között a melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt is lehet hasznosítani. A hőszivattyú elméletileg olyan hűtőgép, amelynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják.

Ezt szem előtt tartva, máris számításba vehetjük házunk fűtési korszerűsítésénél ezt a remek lehetőséget is. A legjobb a hőszivattyúknál, hogy egyaránt alkalmasak fűtésre illetve hűtésre is. Windex folyadékhűtőink az Észak Olaszországi Udinese tartományban készülnek, és egy elég jelentős mérnöki gárda dolgozik a kutatás és fejlesztési osztályon, egyetlen cél által vezérelve. Ez pedig az, hogy egy hatékony, praktikus és energiatakarékos berendezést állítson elő.

Ebből Ön is jelentősen tud profitálni, méghozzá oly módon, hogy a mára elavultnak mondható konvektoros vagy cserépkályhás fűtés helyett – amennyiben megteheti – átáll egy hőszivattyús, vagy klimatizált rendszerre. Ugyanis, mindkét berendezés egyaránt alkalmas hűtésre valamint fűtésre is. A folyadékhűtők változatos teljesítménnyel és többfajta kiszerelésben érkeznek termékpalettánkban. Létezik külső, valamint belső kivitel, illetve a hűtés elvezetési módozatai is számosak lehetnek.

A berendezések kialakítása az fent említett mérnöki háttérnek köszönhetően szinte teljesen egyedivé formálható, ezáltal szinte minden otthonhoz megtalálható a megfelelő kivitel. A tervezés során szakembereink segítséget nyújthatnak az építészeti, gépészeti sajátosságokhoz igazítani a berendezés műszaki paramétereit.

Gépeink léteznek léghűtéses, illetve folyadékhűtött formában is. Előbbiek axiál, illetve centrifugál ventillátoros kiszerelésben érkeznek, az utóbbiak külső hűtőközeges, vagy külső vizes kondenzátor segítségével adják le a plusz hőt.

Felhasználásuk módja szerint pedig használhatóak egyaránt hűtésre illetve fűtésre is, mivel a hőszivattyús kialakítás minden géptípushoz elérhető. Egy speciális hűtőköri kialakítással fűtési üzemre alkalmassá tesszük az eszközt, így egyben képes majd mindkét funkciót ellátni. Energiatakarékosság területén is jeleskednek gépeink. Egyes kiviteli módozatoknál nem ritka a 90%-os energiacsökkenés egy korszerűtlen rendszerhez képest.

Nézzen szép gépparkunkban és válasszon egy otthona számára megfelelő hőszivattyút!


Hasonló cikk: Hatékony és modern megoldások a hútés- és fűtéstechnikában