Hatékony és modern megoldások a hűtés- és fűtéstechnikában

Windex folyadékhűtők

Az Ódor Klíma szakemberei a lakossági és ipari hűtéstechnika, illetve az elszívó tisztítás területén immár több, mint húsz éves tapasztalattal rendelkeznek, azonban cégünk tevékenységi köre ennél jóval szélesebb.

A hőszivattyús technológia egyre népszerűbb, amit mi sem hagyhatunk figyelmen kívül.

Az országban egyedüliként nálunk kaphatóak Windex folyadékhűtők, hőleadók és fan-coilok, köszönhetően az olasz, de az európai és világpiacokon egyaránt aktív Windex Grouppal történő szoros együttműködésünknek.

A Windex szerviz és javítás szintén a szakterületünk.

A fan-coil rendszerek részben nagyméretű hőcserélő felületüknek köszönhetően külsőre radiátorokra emlékeztetnek, azonban lényeges eltérés, hogy nem csupán fűteni tudnak, hanem le is hűtik a levegőt. A fan-coilok ismertek hűtő konvektor, illetve ventilátoros konvektor néven is. A helyiség levegője egy lamellás, sűrűn bordázott hőcserélő felületen keresztül áramlik egy ventilátor jóvoltából. Tehát látható, hogy alapvetően a működési elve nem kifejezetten bonyolult, azonban mint mindig, az ördög most is a részletekben rejlik.

A fan-coilok hőleadó felülete akár a többszöröse is lehet más hőleadó berendezésekkel (például radiátor) összehasonlítva, mivel a hőcserélő csövek kis méretű bordázatokkal vannak ellátva. Ezekben a csővezetékekben a hűtési, klímás időszakban (nyáron) hideg, míg a fűtési időszakban értelemszerűen meleg víz kering. Ki kell emelni azt a tényt is, hogy a klímákkal vagy más hűtőberendezésekkel szemben meglehetősen csendesen, minimális zajjal hűti le a komfortteret. További előnyük, hogy viszonylagos szerkezeti egyszerűségüknek hála javításuk egyszerűbb, ezért olcsóbb is, mint a legtöbb fűtési rendszernek.

Amennyiben fan-coilt választ, egy modern, környezetbarát és olcsón fenntartható megoldást választ, ami nem csupán újépítésű ingatlan esetén jelent tökéletes megoldást, de régi épületekbe is, amennyiben a régi, elavult, vagy meghibásodott fűtési rendszer korszerűsítésén gondolkodik. Ha árajánlatot kérne, vagy bármilyen kérdése adódna, ne habozzon, hívjon minket még ma!