Archive for október, 2019

Érdemes fiatalon eldönteni, hogy milyen szakmát tanuljunk ki

szombat, október 26th, 2019

Korábban nem volt nagy probléma, ha egy fiatal nem tudta eldönteni, hogy milyen szakmát tanuljon, mert az érettségi után könnyedén elvégezhetett bármilyen tanfolyamot. De az OKJ rendszer átalakulása miatt ez már nem is lesz annyira könnyű feladat, mert nem lesz módunk tanfolyamokat végezni. Ugyanis a legtöbb szakmát beviszik az iskolába, így esti tagozaton tanulhatjuk csak meg. És ha szeretnénk tudni, hogy pontosan hogyan is alakulnak át a képzések, akkor dr Zsuffa Ákos (FVSZ) előzetes tájékoztatásából sokat megtudhatunk. Ezért az átalakítások miatt jobb, ha már fiatalon eldöntjük, hogy mivel is szeretnénk majd foglalkozni, így biztosan nem fogunk felesleges éveket elpazarolni. És persze jó megoldás lehet, ha előre feltérképezzük a munkaerőpiacot, mert így láthatjuk, hogy mik a hiányszakmák, így könnyebben tudunk dönteni, és olyan szakmánk lehet, amiben könnyedén el tudunk helyezkedni. Hiszen mindenkinek az a célja, hogy abban a szakmában helyezkedjen el, amit megtanult.

Válasszunk olyan nyakláncot, ami illik a személyiségünkhöz

péntek, október 25th, 2019

A hölgyek számára nagyon fontosak a kiegészítők és az ékszerek, mert akkor érzik magukat igazán jól, ha minden nap tökéletesen néznek ki. Ezért biztosan mindenkinek rengeteg különböző ékszere van otthon, amiket jól tud kombinálni a különböző szettekkel. De ami a legfontosabb, hogy csak olyan kiegészítőket válasszunk, amik valóban illenek a személyiségünkhöz, mert csak akkor fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. Ezért szinte mindegy, hogy virágos, köves vagy éppen farkasos nyaklánc a kedvencünk, mert csak az számít, hogy nekünk tetsszen, amitől az önbizalmunk is sokkal nagyobb lesz. És bizony akkor tudunk a legjobban teljesíteni az élet minden területé, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, ezért soha ne foglalkozzunk mások véleményével. Persze azért fontos, hogy egy megbeszélésre vagy éppen egy üzleti útra kicsit visszafogottabb kiegészítőket viseljünk, mert ott az a cél, hogy minél inkább megnyerőnek és megbízhatónak tűnjünk, ezért néha bizony érdemes kivételeket tenni a cél érdekében.

Készítsük fel időben az autónkat a télre

péntek, október 25th, 2019

A legtöbb autótulajdonos nincs felkészülve a hirtelen bekövetkező hidegre, ezért sajnos a tél beköszöntével nagyon sok a baleset. Ezért jobb, ha előre felkészítjük az autónkat a hidegre, mert így elkerülhetjük a baleseteket. Hiszen ha időben lecseréljük a nyárigumikat, akkor nem fognak bennünket váratlanul érni a reggeli fagyok. És érdemes már úgy eltenni a nyári felniket, hogy szép tiszták, így amíg állnak télen nem fognak korrodálódni és tönkre menni. És a homokfújás ebben nagy segítség lehet, mert szép állapotba kerülhetnek tőle a felületek. Így amikor nyáron elővesszük nincs is vele semmi teendőnk, mert szép tiszta lesz, és csak fel kell tennünk az autóra. És persze az ablaklemosó folyadékról se feledkezzünk meg, mert sajnos sokan nem cserélik ki télire, így belefagy a rendszerbe, ami egy kellemetlen kiadás lehet a számunkra. Ezért jobb, ha minden éveben beállítunk egy emlékeztetőt, hogy ne feledkezzünk meg ezekről a teendőkről. Így nem csak mi, de az autónk is sokkal nagyobb biztonságban lesz, ha beköszönt a hideg.

Nem csak az esküvői ruha fontos a nagy napon

hétfő, október 7th, 2019

A legtöbb menyasszony úgy gondolja, hogy csak is a ruha a fontos a nagy napon, és erre is fordítják a legtöbb időt. Pedig minden apró részlete fontos, hogy valóban tökéletesen legyen minden pillanata. Hiszen fontos, hogy a menü és a torta is megfelelő legyen, és a vendégek is elégedetten távozzanak. Ezért ne csak egy dologra koncentráljunk, hanem minden egyes részletre fordítsunk elegendő időt, mert ha nem így teszünk, akkor bizony le is maradhatunk egy jó fotósról vagy videósról. És ha szeretnénk, hogy a költségvetésünk ne emelkedjen sokat emiatt, akkor az esküvői videós árak szavakkal biztosan megtaláljuk azt, ami a leginkább a pénztárcánkhoz illik. Így nem kell lemondanunk az álomruhánkról sem, és mégis minden meglesz, ami szükséges egy tökéletes esküvőhöz. Persze jobb, ha előre készítünk egy költségvetést, hogy lássuk meddig is mehetünk el anyagilag, így biztosan nem fogunk annyit idegeskedni a szervezés alatt, és nem fognak kellemetlen meglepetések sem érni bennünket.

Olyan játékokat vegyünk a gyerekeknek, amit nem tudnak lenyelni

csütörtök, október 3rd, 2019

Biztosan minden szülő rémálma, hogy a gyerekek valamilyen kisebb játékdarabot lenyelnek, és elkezdenek fulladozni tőle. Ezért ezeket jobb elkerülni, és csak olyan játékokat venni a számukra, amiken egyáltalán nincsenek ilyen elemek. És a rokonokat is kérjük meg, hogy ők se vegyenek ilyeneket a gyerekeknek ajándékba. Persze így egy kicsit nehezebb lesz ajándékot venni a számukra, de azért nem lehetetlen. És ha a legjobb megoldást keresnénk, akkor a dinoszaurusz játékok között, biztosan meg is találjuk. Hiszen nem állnak különálló elemekből, és a legtöbb esetben gumiból készülnek, ami biztosan nem okoz semmilyen kárt a gyerekekben. Így sokkal nyugodtabban is fogjuk magukra hagyni őket játék közben, hogy elvégezzünk pár feladatot otthon. Persze az idő múlásával, amikor már nagyobbak és nem vesznek mindent a szájukba, akkor többféle játékkal játszhatnak, de kis korban mindenképpen megéri ezekre odafigyelni. És bizony nekünk is jobb, hogy nem fogunk folyton az apró alkatrészeken taposni.