Spanifer, a szállító barátja

Sokszor látni az autópályákon hasító szállítókat, akiknek a rakományát csak a Szentlélek tartja. Az ilyeneket látva nem tudja az ember, hogy honnan kerüljön, merre a legkisebb az esélye, hogy a leboruló rakomány rá essen. Ilyenkor egy erős gázadással magunk mögött hagyjuk a szállítót, remélve, hogy nem pont előzés közben szabadul el a feltornyozott cumója.
Ügyeljünk arra –ha még csak a hétvégi ház is a cél-, hogy megfelelő spanifert válasszunk a rögzítéshez. Ha ez megvan, akkor az alábbiakra érdemes figyelnünk:
Csak a feltűntetett terhelésig használjuk a spanifert, ne próbáljunk jóval nagyobb tömegű rakományt rögzíteni. Ügyeljünk arra, hogy az éles felületek a spanifer sérüléséhez vezethetnek, melyből később szakadás lehet. Amikor éles felületekkel találkozik a rakományrögzítőnk, érdemes lehet élvédőt tenni alá és legalább havonta ellenőrizni a spanifer állapotát. Ha kisebb szakadást találunk rajta, akkor érdemes megfontolni egy új beszerzését, hiszen a biztonság az első. Szintén jó tudni, hogy UV hatás során jelentősen csökken egy spanifer élettartama, gyakrabban szükséges cserélni.

spanifer
spanifer