Így ismered fel a nagy Ő-t

A párkeresés általában és a nagy Ő megtalálása nem kis feladat, hiszen ismerni kell hozzá magunkat, a másikat, és azt sem árt tudni, hogy mi fontos egy működőképes párkapcsolathoz. Ez elsőre egyszerűnek tűnik, de kivitelezni már sokkal nehezebb, bizonyítja ezt a rengeteg zátonyra futott párkapcsolat és házasság. Íme néhány tipp, amin érdemes elgondolkodni a párkeresőknek.

Tudd, hogy mire vágysz!
Különösen akkor fontos ez, ha társkereső oldalon keresed az igazit. Hiszen ott az igényeket is meg kell fogalmazni, de minden esetben megkönnyíti a párválasztást, ha tudod, hogy milyen társra vágysz. A társkeresőkön gyakran botlani olyan adatlapokba, ahol irreális elvárások fogalmazódnak meg a leendő párral kapcsolatban, és mondanunk sem kell, hogy ez elriasztja a jelentkezőket, hiszen senki sem akar versenyre kelni a filmsztárokkal. Fontos tehát, hogy a realitások talaján maradj és gondolkodj el azon, hogy milyen emberrel tudnál tartósan együtt élni, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az a partner, akivel jól érzed magad.

Az ellentétek vonzzák egymást?
Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sikeres párkapcsolatban a felek kiegészítik egymást, mások szerint viszont a minél több közös tulajdonság a fontos. Az igazság valahol középen lehet, hiszen vannak olyan területek, ahol fontos a közös platform, hiszen csapatként kell működni. Ilyen a gyereknevelés, a pénz, illetve a nemi szerepekkel kapcsolatos kérdések, ám olyan területek is vannak, ahol szerencsésebb, ha kiegészítik egymást a pár tagjai. Ilyen lehet a hobbi vagy a temperamentum. Sokszor előfordul, hogy olyan tulajdonságokat tartunk vonzónak a másikban, ami belőlünk hiányzik. Párkeresés során tehát fontos felmérni, hogy milyen területen különbözik a jelölt és milyen területen hasonlít.

Tolerancia vagy megalkuvás?
A társkereső oldalakon sokszor előfordul, hogy olyan jelölttel ismerkedünk meg, aki abszolút megfelel az elvárásainknak, ám amikor jobban megismerjük, kiderül, hogy vannak olyan tulajdonságai, amik nem feltétlenül felelnek meg az elvárásainknak. Ilyenkor azt kell mérlegelni, hogy mennyire tudjuk elfogadni az adott tulajdonságot, mennyire tudunk együtt élni vele. Sokszor nehéz megtalálni a józan középutat a tolerancia és a megalkuvás között, de ha őszinték vagyunk magunkhoz, érezni fogjuk, hogy meddig mehetünk el az elfogadásban.

Mennyi kritika megengedett?
Ha társkereső oldalon ismerkedünk, gyakran előfordul, hogy már az első levélváltásnál érezzük, hogy nem stimmel valami. Ilyenkor nem érdemes erőltetni a dolgot és bevállalni egy randit, hiszen ha első pillanattól nem tudjuk jó érzéssel belevetni magunkat a kapcsolatba, később sem lesz harmónia. Ha később merül fel valamilyen probléma, érdemes őszintén megbeszélni, anélkül, hogy éles kritikát fogalmaznánk meg, hiszen könnyen lehet, hogy kompromisszumos megoldásra jutunk és sikeres, hosszú távú párkapcsolatot tudunk kialakítani.