Futárok

A gyorsaság a mai világban nagyon fontos. És ha ehhez még olcsóság is társul, akkor azt hiszem, elmondhatjuk, hogy megtaláltuk a tökéletes eszközt a szállításhoz és a közlekedéshez. Ez az eszköz a bicikli. Valóban iszonyatosan költséghatékony, és a mai, zsúfolt városokban akármennyire is hihetetlen, gyorsabb az autónál, hiszen nem kell órákat állni a dugóban. Ezért és persze még jó pár döntő dologért rengeteg cég alkalmaz manapság biciklis futárokat. Azok a vállalatok és szolgáltató cégek, akiknek valóban fontosnak tartják a gyorsaságot, a legjobb úton haladnak, ha biciklis munkaerővel dolgoztatnak. Általában a különféle éttermek és gyorsétkezdék alkalmaznak kétkerekű munkaerőt, ami a házhozszállítás gyorsaságában meg is látszik. Nem csoda tehát, hogy rengeteg gyorsétkezde és pizzéria reklámozza úgy magát, hogy ígér egy bizonyos időt, amelyen belül házhoz szállítanak. Az, hogy ezt betartják, általában a kétkerekű futárok gyorsaságának köszönhető.

Ezek mellett a dolgok mellett természetesen veszélyei is vannak a biciklis futároknak, hiszen gyakran kihasználják a dugókban azt az előnyüket, hogy simán elférnek két autó között. Ezért nagyon oda kell ilyenkor rájuk figyelni, hiszen sokszor meggondolatlanok.

Ez a munka úgynevezett idénymunkának számít, hiszen késő tavasztól kora őszig űzhető. A téli hidegben sajnos nincs rá lehetőség, hiszen az útviszonyok sem teszik lehetővé, valamint a gyorsaság sem garantált. És persze ha nem gyors a házhozszállítás, akkor az étel frissessége és melegsége sem garantált.