A pálinkafőzéshez szükséges kiegészírők

A pálinkafőzés során nem csak egy speciális főző eszközre van szükségünk, de rengeteg kiegészítőre is. A pálinkafőző készülékek alap típusaihoz nem sok minden jár, azonban ha egy komolyabb készüléket vásárolunk, rengeteg hasznos dolgot kaphatunk hozzá. Amennyiben viszont szükséges, a következő kiegészítőket mindenképp szerezzük be a főzéshez: szeszfokoló hőmérő, alkoholfokoló hőmérő. Ezen felül jó szolgálatot tehet egy aroma tálca, amelynek köszönhetően a lefőzött pálinkát különféle ízesítésekkel láthatjuk el. Azonban ennek a vásárlásakor mindig legyünk tisztában azzal, hogy pontosan mekkora méretű főzőedényünk van, hiszen ehhez mérten készítik a gyártók ezeket a kiegészítőket. A gyümölcsdaráló igen felgyorsíthatja a pálinkafőzési folyamatot, hiszen az előkészített gyümölcsöt ezen készülék segítségével könnyen pépesíthetjük. Ezt követően pedig az elkészült cefrét azonnal elkezdhetjük főzni. A gyümölcsdaráló nagyobb mennyiségű gyümölcs ledarálására is alkalmas, így mindenképp érdemes egyet beszerezni belőle. A gázégő pedig a folyamatos melegítésért felelős.