A pálinkát egy speciális eszközzel könnyedén kimérhetjük

Nem csak egy üveg fontos a jó minőségű, magyar pálinka esetében. A pálinka címke határozza meg a termék stílusát, valamint a kinézetét is, azonban érdemes egy-egy nemesebb párlatot is feldobni néhány hasznos kiegészítővel. Az egyik legjobb megoldás a kiegészítők tárházában a pálinka kiöntő. Ezt az ügyes kis szerkezetet ráerősíthetjük az üveg szájára. Általában minden üveg szájának mérete azonos, így könnyedén rátehető bármelyik fajta párlatra. A kiöntő rendelkezik egy kis üveg gömbbel, amibe beleömlik az adott mennyiségű pálinka, mikor megdöntjük az üveget. Amikor pedig megtelt a gömb, könnyedén kiönthetjük a kimért mennyiséget a pálinkás pohárba. Ez a fajta kiegészítő lehetővé teszi számunkra, hogy könnyedén mindig ugyanakkora mennyiséget öntsünk a poharakba, (ez főleg rendezvények és vendégségek esetén fontos) valamint hogy mutatós és egyedi külsővel lássuk el a termékeinket. A különféle kiállításokon is nagyon jól mutatnak azok az üvegek, amelyeknek száján ilyen kiöntő mérőeszköz van.