Archive for szeptember, 2019

Mindenkinek jár a kikapcsolódás

hétfő, szeptember 30th, 2019

A legtöbb felnőtt úgy gondolja, hogy a munka és a gyerekek mellett nem szakíthat magára időt, hogy egy kicsit kikapcsolódjon. Pedig nagyon is fontos, hogy egy kis időt szánjunk magunkra, és megtaláljuk azt a hobbit, ami segít a lazításban és a kikapcsolódásban. Persze felnőttként nagyon nehéz ilyen elfoglaltságot találni, de azért nem lehetetlen. És mi lenne erre a legjobb mód, mint a mozgás, ami a testnek és a léleknek is egyaránt jót tesz. És ha kifejezetten felnőtteknek szóló mozgást keresnénk, akkor a felnőtt balett Budapest területén tökéletes választás lehet. Hiszen itt mozoghatunk, és a kellemes zenének köszönhetően, ki is kapcsolódhatunk. És ezt a pár órát igazán magunkra fordíthatjuk, hogy utána sokkal könnyebben nézzünk szembe a napi és a heti feladatokkal. Ezért igenis mindenkinek jár a pihenés és a kikapcsolódás, mert csak így gyűjthetünk erőt a mindennapi teendőkhöz. Persze nem feltétlenül kell mindig kimozdulnunk miatta otthonról, mert egy forró fürdő, egy pohár borral is nagyon hasznos lehet erre időnként.

A fogínygyulladás kezelése házilag

csütörtök, szeptember 5th, 2019

A fogínygyulladás kezelése házilag

Amikor valaki azt tapasztalja, hogy a fogínye vérbő lesz, megduzzad, netán még vérzik is, és időnként fájdalmat okoz, akkor felmerülhet benne a kérdés, hogy nem lehet-e valamilyen házilag alkalmazott módszert bevetni a gyógyulás érdekében? Ezen általában azok szoktak elgondolkodni, akik rettegnek attól, hogy elmenjenek a fogorvoshoz, és ott fogászati kezelés alá vessék magukat. Helyette inkább saját maguk szeretnének megoldást találni a problémájukra.

Egy nagyon fontos dolog: Ha a gyulladás egyre nagyobb területet érint a szájüregben, és a fogíny elkezd visszahúzódni a fogakról, akkor a fogíny sorvadásáról, elhalásáról beszélünk. A fogínysorvadás kezelése csak szakember által lehetséges.

Ezeket a módszereket érdemes kipróbálni otthon

A kezdeti stádiumban nem minden esetben kell fogorvoshoz fordulni, előfordulhat ugyanis, hogy az ínygyulladás csak átmeneti elváltozásokat okoz. Ilyenkor érdemes kipróbálni azokat a természetes módszereket, amiket otthon mindenki önállóan meg tud csinálni.

Olajos szájöblögetés

Köztudott, hogy az olívaolaj, a kókuszolaj és a neem-fa olaj is gyulladáscsökkentő hatással bír. A tapasztalatok szerint a napi rendszerességgel végzett olajos szájöblögetés hatékony eredményre vezethet.

Aloe vera kezelés

Az aloe vera szintén ismert az antibakteriális hatásairól, hiszen sok olyan hatóanyagot tartalmaz, melyek segítenek a kórokozók elleni küzdelemben. Az ínyre kenve hatásos lehet a gyulladás csökkentését illetően.

Amikor mindenképp el kell menni a fogászatra

Amennyiben a házilag alkalmazott módszerek nem válnak be, és a fogíny gyulladása egyre erőteljesebb, fájdalmasabb lesz, akkor nagyon fontos, hogy az érintett még időben elmenjen a fogászatra. Mivel a fogínysorvadás kezelése utólag nem minden esetben lehetséges, ezért érdemes inkább a megelőzésre fektetni a hangsúlyt.