Archive for augusztus, 2019

Fiatalon igyekezzünk világot látni

csütörtök, augusztus 22nd, 2019

A legtöbben úgy gondolják, hogy fiatalon csak tanulni kell, és nem lehet utazgatni és világot látni. Pedig mikor tehetnénk ezt meg, ha nem eben az időszakban, hiszen sokaknak adatik meg, hogy külföldre menjenek például tanulni, ami a későbbiekben nagyon hasznos lehet. Persze tanulás képpen is jó, ha sokat utazunk, mert így több nyelvet és kultúrát is megismerhetünk. És ha olyan országot választanánk, aminek nem igazán beszéljük a nyelvét, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert sokkal könnyebben találhatunk segítséget, mint gondolnánk. Ugyanis például az észt fordító segítségével, könnyedén eljuthatunk olyan helyekre is, amikről korábban csak álmodtunk. És bizony előfordulhat, hogy külföldön találjuk meg a szerelmet, így a kezdetekben nagy segítség lehet egy fordító program, hogy tökéletesen megértsük egymást. És meglátjuk, hogy ha sokat járunk külföldre, akkor könnyebben eltudjuk majd képzelni a jövőnket külföldön, ahol sokkal jobb körülmények között élhetünk. Ezért legyünk nyitottak, és merjünk minél többet utazni a családalapítás előtt.

Egy költözést mindig alaposan fontoljunk meg

péntek, augusztus 16th, 2019

Sokan érzik úgy, hogy már szívesen költöznének ki a nagyvárosból, hogy egy szebb és nyugodtabb környezetben élhessenek. De sajnos sokan nem gondolják át megfelelően a döntést, pedig pár dologra mindenképpen érdemes odafigyelni. Ugyanis fontos, hogy jó iskolák és óvodák legyenek a környéken, és könnyedén találjunk munkahelyet is. De az internetnek köszönhetően, ezt már sokkal könnyebben megvalósíthatjuk, mert mindennek könnyedén utána járhatunk. És ha állást keresnénk a neten, akkor például a munka Ercsi kifejezésekkel, biztosan az új lakóhelyünkön lévő lehetőségeket találjuk meg. Így nem kell attól tartanunk, hogy a költözés után nem tudunk elhelyezkedni, vagy jó sulit találni a gyerekeknek. Ezért minden alkalommal, ha a költözésben gondolkodunk, alaposan fontoljuk meg, és csak akkor vágjunk bele, ha minden feltétel adott a jobb élethez. Hiszen ha csak egy szép környezet miatt költözünk, akkor hátrányunk is lehet, mert nem azt kapjuk munka szempontjából, amit korábban elképzeltünk.

Egy szép esküvő minden pénzt megér

szerda, augusztus 14th, 2019

A legtöbb hölgy kislánykora óta álmodozik az esküvőjéről, így a lánykérés után bizony rögtön el is kezdik megszervezni. De sokszor anyagi nehézségek miatt kénytelenek lemondani bizonyos dolgokról, ami bizony nagy csalódás lehet a számukra. De ne engedjünk, mert egy szép esküvő minden pénzt megér, így inkább legyen később megtartva a nagy nap, de semmiben ne szenvedjünk hiányt. És bizony talán a fotós az egyik legfontosabb része, hiszen neki köszönhetően lesz megörökítve a legszebb nap az életünkben. Ugyanis a profi fotós biztosan olyan képeket készít rólunk, amiket boldogan fogunk visszanézni életünk végéig. Persze a hölgyek számára a ruha a legfontosabb, hiszen azon a napon hercegnőnek szeretné magát érezni, így nagyon is sok időt töltenek a ruha kiválasztásával. És meglátjuk, ha minden úgy alakul, ahogyan azt mi elképzeltük, akkor életünk egyik legszebb napja lesz, amire boldogan fogunk visszaemlékezni életünk minden pillanatában. Persze az urakat is vonjuk be a szervezésbe, mert nekik is hatalmas élmény és pillanat lesz az esküvőjük napja.

Szakmaváltás? Akkor programozás oktatás!

kedd, augusztus 6th, 2019

Szakmaváltás? Akkor programozás oktatás!

Az élet sok kellemes meglepetést tartogat azoknak, akik nem félnek kézbe venni az irányítást, és belevágni valami újba. Ha valaki már régóta motiválatlan a szakmájában, akkor előbb-utóbb felmerülhet a szakterületváltás lehetősége. A programozás kétségkívül az egyik legjobban fizetett pozíciók egyike az országban. Ezt tekintve nem csoda, hogy sokan kacsintgatnak afelé, hogy elsajátítsák azokat az ismereteket, melyek birtokában lehetőségük nyílik az állásszerzésre.

A magas jövedelem nem elég motiváció

A pénzügyi szempontok nyilván sokat nyomnak a latba, hiszen mindenki arra vágyik, hogy a keresetéből ne csak megélni tudjon, hanem egy kényelmes életszínvonalat tudjon megteremteni. Ennél viszont mélyebb motiváció kell ahhoz, hogy valaki kellő mennyiségű időt és energiát fektessen egy új szakterület megismerésére. A tapasztalatok is rávilágítanak arra, hogy a programozás oktatás akkor válik eredményessé, ha a résztvevők érdeklődést mutatnak a tananyag iránt, és nem csak muszájból tanulnak. Mint, ahogy Goethe is megfogalmazta, az emberek ritkán érnek el sikereket abban, amit nem szívesen csinálnak.

Kitartás, türelem és folyamatos tanulás

Ha megvan a kellő motiváció, akkor nem is lehet kérdés, hogy érdemes-e belevágni a programozás oktatásba. Azt azonban már az elején érdemes tudni, hogy ideális esetben ez egy hosszútávú döntés eredménye, a sikert ugyanis nem adják ingyen. Rengeteg kitartás és türelem kell ahhoz, hogy valaki az alapoktól minden fontos ismeretanyagot elsajátítson egészen a haladó szintig, ahol akár már pályakezdő programozó állásra is jelentkezhet. Mivel a tanulás csak akkor vezet eredményre, ha folyamatos, ezért érdemes egy átfogó képzésre jelentkezni, ahol az oktató egész idő alatt a hallgatók segítségére van.