Archive for március, 2019

Egy fedélzeti kamera nagyobb biztonságot adhat

péntek, március 29th, 2019

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy a parkolóban valaki megsértette az autóját, de csak továbbhajtott, és mi a karcos és törött autót találtuk már csak meg. Ez nagyon bosszantó tud lenni, és így sokszor saját zsebből vagyunk kénytelenek kifizetni a javíttatást. De ha nem szeretnénk folyton azon aggódni, hogy megsérül az autónk, ha leparkolunk vele, vagy ha éppen menet közben történik egy baleset, amiben nem fogadja el a bűnös, hogy vétkezett, akkor a menetrögzítő kamera hatalmas segítség lehet ebben. Így könnyedén visszajátszhatjuk a felvételt és máris mindenkinek egyértelmű lesz, hogy valóban ki is volt a felelős a balesetért vagy az ütközésért. Így sokkal nagyobb biztonságban utazhatunk, mert így mindenről lesz bizonyítékunk. Így többé nem kell amiatt aggódnunk, hogy feleslegesen kellene kiadnunk pénzt büntetésre vagy szervizeltetésre, amikor nem is mi voltunk a hibásak. Így mindent bebizonyíthatunk, és így akár még másoknak is segíthetünk a felvételek segítségével.

Nem szükséges mindenhez értenünk

szerda, március 20th, 2019

Biztosan minden vállalkozó vagy cégvezető találkozott már olyan kihívással, mivel nem igazán tudott mit kezdeni. Persze ez nem akkora probléma, hiszen senki sem érthet mindenhez, ezért nem szabad rögtön kétségbe esnünk. De bizony sokan megijednek, ha például olyan országból kapnak megkeresést, aminek a nyelvét alig vagy egyáltalán nem beszélik. De a mai lehetőségeknek köszönhetően, már ettől sem kell tartanunk, és lemondanunk az együttműködésről. Így például az eszperantó fordítás nagy segítség lehet a számunkra. És azért is fontos, hogy ne hátráljunk meg rögtön a kihívások elől, mert bizony a nemzetközi munkák sokkal nagyobb lehetőségeket tartogathatnak a számunkra. Így nem csak a bevételeink növekedhetnek, de a nevünk is sokkal nagyobb lehet, amitől sikeresebbek lehetünk. Ezért bátran merjünk nyitni a nemzetközi piacok fel is, mert így sokkal gyorsabban elérhetjük a céljainkat és megvalósíthatjuk azt, amiről mindig is álmodtunk. Persze a nyelvtanulás nagyon fontos manapság, de azért nem szüksége minden nyelvet beszélnünk a teljes sikerhez.

Könyvvizsgálati kötelezettség

szerda, március 20th, 2019

A számviteli törvény szerint minden vállalkozónak kötelező a könyvvizsgálat, akik bizonyos feltételek fennállása esetén mentesülhetnek a kötelezettség alól. Nézzük meg, hogy kinek kötelező a könyvvizsgálat, kik mentesülnek alóla és milyen feltételekkel!

KIK MENTESÜLNEK A KÖNYVVIZSGÁLATI KÖTELEZETTSÉG ALÓL?
A könyvvizsgálati kötelezettségre vonatkozó aktuális szabály így szól: nem kötelező a könyvvizsgálat, ha a vállalkozás nettó árbevétele a megelőző két üzleti év átlagában nem haladja meg a 300 millió forintot, és a megelőző két évben az átlagosan foglalkoztatottak létszáma nem haladta meg az 50 főt.

Ha az árbevétel pontosan 300 millió forint, akkor a vállalkozás nem esik a könyvvizsgálati kötelezettség hatálya alá. Ha egy forinttal is meghaladja a bevétel ezt az összeget, akkor a vállalkozásnak kötelező a könyvvizsgálat.

KIKRE VONATKOZIK A KÖTELEZŐ KÖNYVVIZSGÁLAT?
Vannak szervezetek, akiknek a fenti feltételek megléte esetén is kötelező a könyvvizsgálat:

a takarékszövetkezetek,
a konszolidálásba bevont vállalkozások,
a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepe,
a közérdeklődésre számot tartó gazdálkodók,
az a vállalkozó, akinek a tárgyévi üzleti év mérlegfordulónapján 10 millió forintot meghaladó, 60 napnál régebben lejárt köztartozása van.
MIKOR KELL MEGISMÉTELNI A KÖNYVVIZSGÁLATOT?
Ha a társaság könyvvizsgálója a közfelügyelet minőségellenőrzésén „nem megfelelt” minősítést kap, vagy a könyvvizsgálói jelentés visszavonására kerül sor, akkor meg kell ismételni a könyvvizsgálatot. A könyvvizsgálat ismételt elvégzésére a kötelezéstől számítva 90 nap áll rendelkezésre.

MI A TEENDŐ, HA A VÁLLALKOZÁS KÉT ÉVNÉL FIATALABB?
A két évnél fiatalabb vállalkozások árbevételét és a foglalkoztatottak számát is ki kell vetíteni az egész évre és az alapján dől el, hogy a vállalkozásnak kötelező-e a könyvvizsgálat. Tehát, ha a vállalkozást 2017-ban alapították, akkor kötelezett könyvvizsgálatra, ha az évesített árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, vagy az átlagosan foglalkoztatottak létszáma az 50 főt.

Példa:

A vállalkozást 2017. szeptember 1-jén alapították. 2017. évben az árbevétele 140 millió forint.

Tehát a vállalkozás 4 hónap alatt ért el 140 millió forintot, ami azt jelenti, hogyha egész évben működött volna, akkor 140 / 4 x 12 = 420 > 300

Így a vállalkozásnak a 2017-es beszámolóját könyvvizsgálóval kell felülvizsgáltatnia.

Őrizzük meg bőrünk fiatalságát

szerda, március 20th, 2019

Mindenki azt szeretné, hogy az öregedés jelei minél később mutatkozzanak rajta, így egyre többen kezdenek el használni különböző krémeket. Ez persze nagyban segíthet a bőrünk állapotának megőrzésében, de nagyon kell figyelnünk, hogy a bőrtípusunknak megfelelő krémet használjuk. De ha nem kezdtük el időben a bőrünk ápolását, és már megjelentek rajtunk kisebb ráncok, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert még helyreállíthatjuk a bőrünk állapotát. Ezért ilyen esetekben érdemes olyan termékeket keresni, amikben található kollagén, mert így könnyedén kisimulhatnak a kisebb ráncok és feltöltődhet a bőrünk. És persze nem csak krém formájában vihetjük be a kollagént a szervezetünkbe, ugyanis rengeteg olyan kapszula is megtalálható, amik segítségével hozzájuthatunk. Persze a megfelelő táplálkozással ás folyadékbevitellel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a bőrünk sokáig fiatal és egészséges maradjon. Így nem csak kívülről, de belülről is sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük a fiatalságunkat.

Lakásfelújításnál a legnagyobb segítség a véső

péntek, március 8th, 2019

Időnként mindenki szereti megújítani maga körül a környezetét, így gyakran vágunk bele kisebb vagy nagyobb felújításokba. Persze sokszor nem esztétikai okokból kezdünk bele, hanem mert az elavult villamoshálózatot vagy vízrendszert szeretnénk kicserélni. De sokan az egyszerűbb munkafolyamatokat igyekeznek maguk elvégezni, hogy ne kelljen hatalmas összegeket kifizetni a szakembereknek. Így a véső lehet a legnagyobb segítségünk, és ha minőségi gépeket szeretnénk, akkor a Dewalt vésőgépek között biztosan meg is találjuk. Így rengeteget spórolhatunk, ha magunk véssük ki a vezetékek helyét a falban. Persze a vezetékek behúzását és azok cseréjét, már mindenképpen bízzuk hozzáértő szakemberekre, nehogy sérülést okozzunk magunkban vagy esetleg az otthonunkban. Persze azért minden esetben jobb, ha tartunk otthon pár szerszámot, hogy a kisebb dolgokat a későbbiekben is könnyedén eltudjuk végezni a házkörül. Persze időnként érdemes mindenkinek megvizsgáltatni és cserélni a vezetékeket, nehogy zárlatot kapjanak az elöregedett kábelek.