Archive for augusztus, 2016

Zsaroló vírusok korábbi típusai

hétfő, augusztus 29th, 2016

A Cryzip önálló jeszóva ellátott archiv fájlokba másolta és letörölte az eredetit. Azonban a jelszó bene volt magában a Trojan kódjában, ami egyszerűvé tette a jelszó megtalálását.
A Trojan.Archiveus is megjelent 2006-ban. Mint a Cryzip az Archiveus is jelszóval ellátott archiv fájlokat használt, de furcsa módon a rosszindulatú szoftver nem kérte a fizetést. Helyette arra kérte az áldozatokat, hogy vegyenek gyógyszert azt interneten keresztül, egy bizonyos online gyógyszertár oldalán. Az áldozatnak submit kellett a rendelését, hogy megkapja a jelszót amivel semmisítheti a titkosítást. Ezen a módon az Archiveus készítői úgy gondolták, hogy ez nem minősül váltságdíjnak.
Ezt követően megjelentek a hamis AV-k: 2008 és 2009 között amikor a kiberbűnözők áttértek hamis vírusírtók használatára, egy aggresszívabb kategóriájára a félrevezető applikációknak. Hamis problémákat csináltak és megkérték a felhasználót, hogy fizessen egy negyven és száz dollár közötti összeget a hamis probléma megoldásáért, amit a zsaroló vírus okozott.

Hátrányban

szombat, augusztus 27th, 2016

Elég hátrányos helyzetben vannak azok az ötven éven felüliek, akiknek megszűnt a munkaviszonyuk valamilyen oknál fogva. Hasonló helyzetben vannak azok a kismamák, akik GYES után szeretnének visszamenni munkahelyükre. Előbbieknek hiába van nagy tapasztalatuk, nem veszik fel a koruk miatt. Nyugdíjba pedig nem mehetnek, ha nincs negyven éves munkaviszonyuk a hátuk mögött. Utóbbi kismamák helyett felvettek már mást, nem veszik vissza ugyanarra a helyre. A zalaegerszegi állás lehetőségek között kell választania, a legkedvezőbbet, ha van olyan számára. A kisgyermekes anyuka nem a legjobb munkaerő. Ha beteg a gyermek, helyettesíteni kell az anyukát a munkahelyén. Macerás lehet alkalmazni. GYES mellett esetleg kisegítőként, helyettesítésre alkalmazzák, csökkent munkaidőben. Ez nem lenne rossz, egyik félnek sem, de a vállalkozók inkább mást választanak. A szülési szabadságról visszaérkezőnek olyan munkahelyet ajánlanak fel, ami semmiképp sem elfogadható, így kilép önként, lemond a végkielégítésről, mert így nem is jár.

Veszprém állás ajánlatok

szombat, augusztus 27th, 2016

Veszprémben német nyelvtanár keres állást húsz éves gyakorlattal. Gyakorlatát gimnáziumi nyelvtanárként szerezte. Mint látjuk, nem csak a vállalkozások és cégek adhatnak fel hirdetéseket, aki állást keres, az is élhet ezzel a lehetőséggel. Talán így könnyebben egymásra talál a kereslet és a kínálat. Veszprém megyében nem csak idénymunkákat lehet végezni, állandó állások is megüresednek, vagy újakat teremtenek. Úgy az idegenforgalomban, mint a kereskedelemben és a termelő ágazatban. Veszprém állás nélküli lakossága nem számottevő. Mégis, ha munkahelyet keres, sok lehetőség van a városban és a megyében is. Például számítástechnikai üzletbe keresnek munkatársat, divatáru üzletbe szakképzett eladót, pénztárost, kazánfűtői vizsgával kemencefűtőt, kőművest, villanyszerelőt, gépkezelőt, raktárost, irodai asszisztenst, főkönyvelőt, segédmunkást, takarítót, műszakvezetőt, raktári adminisztrátort, raktárost, árukiszállítót és még egyéb munkaterületekre munkatársakat. Tehát, aki keres, az talál megfelelő munkát magának Veszprém megyében.

Méréstechnikai mérnöki feladatok

szombat, augusztus 27th, 2016

Vajon mi lehet a 3D méréstechnikai mérnök feladatköre? 3D laboratórium működtetése a Minőségügyi kézkönyvben leírtak szerint. Általános felelősség a laboratórium műszaki tevékenységéért és a követelmények betartásáért. Aktív irányítása és kivizsgálása a reklamációknak. A képzések előirányozása, a kalibráló és mérőszemélyzet folyamatos képzése és ellenőrzése. A bizonylatok teljes felelőssége, a tanúsító szervekkel kapcsolattartás, műszaki támogatása a kereskedelmi és egyéb szolgáltatásoknak. Vác állás kínálatában további információkat találni a feladatkörről. Az álláshoz szükséges felsőfokú műszaki végzettség, folyékony angol és/vagy német nyelvtudás, gyártástechnológiai ismeretek felsőfokon (fröccsöntés, forgácsolás, SMD beültetés), magas szintű méréstechnikai ismeretek, elemző mérnöki hozzáállás, MS Office használat, precíz, felelősségteljes hozzáállás, magas fokú igényesség, dinamikus, határozott, problémamegoldó személyiség. B kategóriás jogosítvány. Azonnali munkakezdés, hosszú távú karrierlehetőség, változatos projektek, versenyképes juttatás.

Alkalmi munka a nyári szünidőben

szombat, augusztus 27th, 2016

Az alkalmi munkavállalás megszűnt, és helyébe az egyszerűsített munkaszerződés lépett. Ma már telefonon és interneten is bejelentheti a munkaadó, a munkavállalót. Ennek főleg a kereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartása miatt van jelentősége. A nyári szabadságolások, a helyettesítések szabályszerű megoldására van így lehetőség. A nyári szezonban egy-két napra nem érdemes állandó munkatársat alkalmazni, mert nem kifizetődő. Ilyen munkalehetőséget találni a Törökbálint állás beütésével a keresőbe. A boltokban szívesen helyettesítenek szünidejükben a középiskolai tanulók és a főiskolai, egyetemi hallgatók. Betekintést nyernek a munka világába, a közösségi beilleszkedési szabályokba, és megszerzik első munkabérüket. Ez a legnagyobb motiváció, hiszen így könnyebb nyaralni és a szünidő többi idejét szórakozással, pihenéssel tölteni. A saját kereset sokkal többet ér, mint ami a szülőktől származik. Sok tanuló nem csak pénzért dolgozik, hanem jótékonysági intézmény keretein belül segít a rászoruló embereknek, állatvédőként, vagy természetet védve.

Így is lehet

szombat, augusztus 27th, 2016

Bármilyen cégnél, vagy szolgáltatónál ügyfélszolgálatos ügyintéző valaki, igen nyugodtnak és problémamegoldó képességűnek kell lennie. Műholdas televíziónk nem működött rendesen a horgásztanyán, és felhívtam a szolgáltatót. Hét vége közeledett, gondoltam, legalább a következő hét elején megoldják, bármi is legyen a probléma. Szakadozott az adás, élvezhetetlenné vált. Az ügyfélszolgálatos hölgy, nagyon határozott, és kedves volt. Azonnal tudta, hogy mi a hiba. A beltéri egység elromlott, és ki kell cserélni. Ha ilyen állást szeretnék, a Tatabánya állás szavakat ütném be a keresőbe, helyi lakosként. Az ügyet már másnap elintézte a cég alkalmazottja. Telefonon bejelentkezett, hogy elnavigáljam, hová kell jönnie. A beltéri egységet kicserélte egy modernebbre, ami HD adást is vesz. Egy év hűségidőre nem is kell bérleti díjat fizetni. A következő hónapban mégis kiszámlázták. Újra ügyfélszolgálat, és jóváírták. Elnézést kért az ügyintéző, a kollegája figyelmetlensége miatt. Hát ilyen is van. A hűséget megújítjuk majd, ha letelik.

Nagyvárosban vállalva

péntek, augusztus 26th, 2016

Az ember, ha jó helyen lakik, akkor áldhatja a sorsát, de vajon a jó lakóhely, jó munkahelyet is takar. Nem mindig, mert a munkahely nem biztosan függ össze az álláslehetőségekkel. Ha az ember csendesebb helyen lakik, akkor elképzelhető, hogy a környékén nincs annyi munkalehetőség, hogy találjon magának az ember hozzá illőt. A nagyvárosokban jobb a helyzet ilyen szempontból, viszont ott kevesebben szeretnek itt élni, mert hangos és mozgalmas, kevesebb a nyugodt pillanat. Ezért sokan inkább ingáznak a munkahelyére ezért Szombathely állás kínálataiból, választanak például, ahol az ipar és a kereskedelem nagyobb lendületben van. Éppen ezért könnyebb jó munkahelyet szerezni és biztosabb cégben dolgozni egy ilyen nagyvárosban, viszont a lakhelye maradhat a csendes kisváros, vagy falu is lehet. A fontos, hogy mi jól érezzük magunkat a munkában és teljes mértékben el tudjuk végezni a ránk bízott feladatokat, amellett, hogy elégedettek vagyunk a karrierünkkel és a fizetésünkkel. Amennyiben minden rendben, a munkában, minden rendben lesz otthon is.

Munka nélkül a nagyvárosban

péntek, augusztus 26th, 2016

Az embereknek a munkahely nagyon fontos. Főleg akkor válik igazán fontossá, amikor nem vagyunk benne, tehát munkanélküliek vagyunk. Ebben az esetben mindennél fontosabbá válik ez a kérdés. Ha az ember egy nagyvárosban él, akkor nagyobb eséllyel indulhat neki a keresésnek. Ilyen esetben a nagyobb lakosság, nagyobb munkaerőpiacot vonz magával. Ezért nagyobb a keresett a munkát vállaló emberekre. A lehetőségek is sokrétűek, sokkal több szakágban találhatunk magunknak lehetőséget. Nagy eséllyel lehet találni Szolnok állás piacán megfelelő munkát. A szakmai tudásunkhoz mérten kell keresgélnünk, és alkalmazkodnunk az igényekhez. Ha arról van szó akkor akár több pozíciót is megpályázhatunk egyszerre, mert közel sem biztos, hogy az első helyre felvételt nyerünk ahova beadjuk a jelentkezésünket, ha pedig több helyről is pozitív visszajelzést kapunk, akkor mi választhatjuk meg hova is megyünk majd dolgozni. Hogy milyen szempontok alapján hozzuk majd meg a döntést, az már másodlagos kérdés, de akármi is lesz a választásunk, biztos, hogy mi hoztuk meg a döntést.

A munka mozgató rugója

péntek, augusztus 26th, 2016

A munka az emberek egyik mozgató rugója. Legyen szó alkalmi állásról, vagy tartós munkahelyről, az biztos, hogy szükségünk van a megélhetés szempontjából is rá. Abban az esetben, ha nem rendelkezünk munkahellyel, és mindent tűvé teszünk érte, akkor érdemes megfontolni, hogy hova is jelentkezünk. Vannak esetek, hogy jobban járunk, ha nem is adjuk le a jelentkezésünket, hanem inkább várunk a nekünk való munkára. A Székesfehérvár állás lehetőségei igen sokrétűek, éppen ezért biztosan találhat magának megfelelőt az ember, ha alaposan körülnéz. Persze van, hogy kénytelenek vagyunk elvállalni azt ami először elénk akad, de utána még mindig válthatunk, ha nem találjuk ezt kielégítőnek és megfelelőnek az igényeinknek, vagy a szaktudásunknak. A városokban nagyobb esélyekkel lehet találni munkát, míg a kis falvakban, kevesebb az olyan lehetőség, amiben jól érezhetjük magunkat. Fontos, hogy azért olyan lehetőséget válasszunk, amiben meg is tudjuk állni a helyünket, és nem okoz különösebb fenn akadást a munka elvégzése számunkra.

A helyzet, ha úgy hozza

péntek, augusztus 26th, 2016

Minden ember életében eljön az a pont mikor életében először állást vállal. Hogy az milyen jellegű és hol van az teljesen változó és eltérő, de a munka az munka. A szaktudásnak és végzettségnek megfelelően lehet válogatni a lehetőségek közül, hiszen a pék nem megy kozmetikusnak, igaz? A helyzet azonban hozhatja úgy, hogy lakhelyváltoztatás miatt kényszerülünk megválni az eddigi állásunktól, és új után kell néznünk, vagy csak belefáradtunk a mostaniba és megérett a váltásra az idő. Jó lehetőségeket találhatunk ebben az esetben a Szeged állás területein. A nagyvárosok vonzáskörzetében több a munkalehetőség, és jobb munkahelyek is vannak, mint más régiókban. Előfordulhat, hogy álmaink állását is meglelhetjük itt. Minden esetben fontos megemlíteni, hogy olyan munkára jelentkezzünk, amit biztosan el is tudunk végezni, és nem okoz problémát a munkarend időbeosztása sem. Minden jelentkezéskor ezt tartsuk szem előtt, és ennek fényében adjuk le jelentkezésünket a megfelelő munkára. Ezek alapján pedig joggal reménykedhetünk a pozitív elbírálásban.