Archive for november, 2013

Az arany ékszerek hivatalos fémjellel vannak ellátva

szerda, november 27th, 2013

Az aranyat különféle nemes fémekkel ötvözik. Ez a befektetési arany esetében nem igaz, hiszen egy aranyrúd csakis akkor sorolható ebbe a kategóriába, ha tisztasága eléri a 99%-ot. Ezzel szemben az ékszer piacon különféle nemes fémek ötvözésével állítják elő a szebbnél szebb ékszereket. Az aranyat általában ezüsttel, rézzel, vagy palládiummal keverik. A keverés aránya nagyban meghatározza az adott ékszer színét is, amely a sárgától egészen a vörösig terjedhet. Egy bizonyos esetben viszont az arany színe fehér, amely igen kedvelt a hölgyek körében. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az arany színe nem határozza meg a karát számot, csupán a külsejére hat az adott keverés. Az arany ékszereket különféle fémjellel látják el, mely egy hivatalos egyezmény alapján alakult ki. Ez a jelzés utal az ékszer készítési helyére, valamint arra is, hogy mekkora karát számmal rendelkezik. Ez alapján tudják beazonosítani az ékszerészek és így tudják meghatározni a piaci értékét is. Csak az az ékszer eredeti, amelyben benne van ez a jelzés.

Érvek az automata öntözőrendszer mellett

kedd, november 26th, 2013

A következőkben felsorolt érvek az automata öntözőrendszer mellett nem csak azok, amivel az értékesítők érvelnek, amikor el szeretnének adni, hanem azok, amiket megfigyeltem, hogy a leggyakrabban említenek a kerttulajdonosok, amikor megrendelik az automata öntözőrendszert. Jellemző, hogy először nekik is egy elégedett ügyfelem meséli el, hogy ebben vagy abban segíti, és ettől vagy attól lett könnyebb az élete, stb. Ilyenkor az emberek természetesen vágyni kezdenek erre az életminőségre és el kezdi érdekelni őket is egy ilyen automata öntözőrendszer.

Ahogyan változnak az idők és a fontosságok, úgy változik az automata öntözőrendszer kvalitásainak a megítélési sorrendje is. Míg a kétezres évek elején még a kényelem volt az igazán fontos, most inkább a megtakarítási oldala az, ami nyitott fülekre talál a potenciális megrendelőknél. Ettől függetlenül természetesen a kényelmi szempontok is hozzájárulnak a megtakarításhoz is, hiszen az automata öntözőrendszer használata igen kényelmesnek mondható abból a szempontból, hogy a leginkább időigényes kerti feladatot végzi el, ami a locsolás. Ezzel ugye a fizikai energia mellett a kerttulajdonos meglehetősen sok szabadidőt is nyer, amit bármire fordíthat. Fordíthatja akár a munkájára, családjára, pihenésre, vagy esetleg szórakozásra is.  Ez nem tűnik mindenkinek olyan nagyon nagydolognak, mint amekkora a tényleges értéke annak, aki időhiányban szenved. Annak bizony ez kis befektetés, nagy megtérüléssel.

az automata öntözőrendszer mellett

Így van ez korunk egyik legkézenfekvőbb energiaforrásával, a tiszta vízzel is. A tiszta víz nem csak egyre drágább, de egyre szűkösebben is van belőle (legalábbis ezt mondják). Fontossá vált az elmúlt években, hogy takarékoskodjunk ezzel az energiaforrásunkkal is. Az automata öntözőrendszert évtizedek óta úgy tervezik, úgy fejlesztik, hogy a legésszerűbben használja fel az öntözővizet. Azaz a legoptimálisabb időpontokban a legegyenletesebb öntözést legyen képes produkálni a hatékonyság érdekében. Így elmondható, hogy az automata öntözőrendszer egy olyan berendezés, amely minden más öntözési módszernél gazdaságosabb!

Bár szándékosan utoljára hagytam, de mindenekelőtt az ember egy szép és könnyen fenntartható kertet szeretne. Megvan benne az igény a természethez való közelségre és az esztétika oly magas élvezetére, amelyet egy páratlanul szép kert tud csak nyújtani. Nincs ebben semmi csodálkozni való, inkább támogatni és segíteni való van benne, amiért én magam is automata öntözőrendszer szerelő lettem.

Albérletek: az ár a lényeg, nem a méret

kedd, november 26th, 2013

A kiadó ingatlanok piacán hagyományosan nagy a nyüzsgés augusztus-szeptember környékén, ilyenkor jelentősen megugrik az albérlet után kutatók száma. Köszönhető ez elsősorban az egyetemisták ilyenkor aktuális rohamának, akik igyekeznek a számukra releváns tanszékek minél közvetlenebb környezetében szállást találni.

A legfontosabb szempontnak az elmúlt években stabilan az ár, illetve az átlagos rezsiköltség bizonyult. A hallgatók általában többen összefogva keresnek albérletet, hogy a költségek a lehető legalacsonyabban maradjanak. A következő fontos szempont az elhelyezkedés, vagyis hogy a kiszemelt lakóingatlan megfelelő környéken legyen, elérhető távolságra az egyetemi tanszékektől, üzletektől, tömegközlekedéstől, stb.

Az építési típus kérdése már jóval kisebb prioritást élvez, nem igazán fontos szempont, hogy téglaépítésű vagy panellakásról van-e szó. A berendezettség viszont a legnagyobb előny: hagyományosan azok az albérletek találnak gazdára először, amelyek jól felszereltek, berendezettek, így a hallgatókra kisebb terhet ró a költözés. Ezt felismerve a nagyobb egyetemek környékén eleve bebútorozott a kiadásra kínált kiadó lakások döntő többsége.

A szakember segítsége minden esetben jól jöhet

szerda, november 20th, 2013

Az emberek nem fordítanak megfelelő figyelmet az egészségünkre. A stresszoldás manapság abszolút ismeretlen fogalom, hiszen mindenki figyelme a munkára és a nagyobbnál nagyobb problémákra van kihegyezve. Amennyiben úgy döntünk, hogy egészségtudatosan szeretnénk élni, nem csak arra kell odafigyelnünk, hogy megfelelő mennyiségű mozgást vigyünk a minden napjainkba, valamint hogy egészséges ételek fogyasszunk, hanem arra is, hogy minél kevesebb stressz érjen minket a munkahelyünkön és a családi napokon is. Mit tehetünk annak érdekében, hogy életünkben minél kevesebb stressz érjen minket? A legfontosabb, hogy a felmerülő problémákat kezelni tudjuk, hiszen csakis így érhető el a minden napok rohanásában valami féle nyugalmi állapot. Ha úgy érezzük, hogy mi magunk kevésnek bizonyulunk ehhez a feladathoz, nyugodt szívvel forduljunk szakemberhez. Hiszen egy külső segítség és felvilágosítás bármikor nagyon jól jöhet. Így könnyebben élhetjük a miden napjainkat és javíthatunk közérzetünkön is, ami mindenképp előnynek számít.

A fényképes asztali naptárak igen kedveltek

csütörtök, november 14th, 2013

A mindennapok során sokan használnak naptárat. Az asztali naptár általában minden háztartásban megtalálható, így könnyedén okozhatunk vele igazán nagy örömöt, amennyiben fényképes változatban készíttetjük el. Sokan szeretik a családtagok fényképeit nézegetni a szürke hétköznapokon, így általában mindenki szívesen fogadja az ilyen, egyedileg elkészített ajándékot. Amennyiben nincs időnk arra, hogy elmenjünk egy nyomdába, akár az interneten is elkészíthetjük saját száj ízünk szerint az ajándékot. még programot sem kell hozzá letölteni, hiszen rengeteg cég tart fenn naptár készítő szolgáltatást annak érdekében, hogy minél hamarabb elküldhessük megrendelésünket. A fényképes asztali naptárak nagy előnye az egyediség mellett, hogy ugyanúgy használható, mint normál, bolti társa. A családi fotók mellett a készítők általában megfelelő mennyiségű helyet hagynak a napi bejegyzéseknek is. Ennek köszönhetően a naptár nem veszíti el funkcionalitását. Ezek fajta naptárak is több fajta elrendezéssel kérhetőek.