Archive for július, 2013

A környezet tudatos közlekedés elérése a gumiabroncsunk segítségével

kedd, július 23rd, 2013

Amikor használjuk a gumiabroncsot az anyag néhol összenyomódik, néhol pedig kinyúlik. Amikor az üzletekben nyárigumi akció van, érdemes körbe nézni, nagyon jó áron vehetünk magas minőségű gumiabroncsot. Ha nem tudjuk biztosan, hogy melyik gyártó melyik termékét válasszuk, kérjünk nyugodtan tanácsot. A legjobb, ha egy ismerőst kérünk meg, hogy segítsen nekünk a vásárlásban, de ha erre nincs lehetőségünk, a boltok eladói is szívesen állnak rendelkezésünkre. Rengeteg információs szórólap és katalógus segíti a választásunkat. Az új termékekről mindig részletes leírást kaphatunk a boltokban., de az interneten is érdemes lehet körbe néznünk. Nagyon fontos, hogy amikor használat közben az abroncs változtatja alakját, egy idő után vissza is nyeri azt. Ekkor viszont nem adja vissza az összes befektetett energiát. Egy bizonyos részét elnyeli. Ez az energia hővé alakul át. Ezért több energiát kell befektetni a gumiabroncs mozgása közben. Ha a gumi nem eléggé rugalmas, nem bírja hosszú távon a folyamatos alakváltozásokat. Abban az esetben viszont, ha nem fektetünk be megfelelő mennyiségű energiát, egy idő után az abroncs megállna egy helyben. A szükséges energiát üzemanyag elégetésből nyerjük ki. Tehát megállapíthatjuk, hogy minél kisebb egy autóabroncs gördülési ellenállása, a gépjárművünk annál kevesebb üzemanyagot fog elfogyasztani. Természetesen a kevesebb fogyasztás kevesebb szén-dioxid termelést is eredményez. Mivel a kevesebb szén-dioxid kibocsátás csökkenti az üvegházhatást, így környezetkímélésről beszélhetünk.

A gördülési ellenállás mellett az abroncs kopása is nagyon fontos

kedd, július 23rd, 2013

Az autóval való közlekedés nagy felelősség, egyáltalán nem mindegy, hogy például milyen típusú abroncs van az autónkon. A téligumi akció mindig jól jöhet, amikor eljön az ideje az új abroncsok beszerzésének. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, kérjünk nyugodtan segítséget az eladóktól, és nézzünk körbe a világhálón is, hiszen rengeteg információt tudhatunk meg a gyártók oldalairól. Különféle brosúrák és tájékoztatók segíthetnek minket a vásárlásban, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű abroncsot vásárolunk. Legyen mindig szem előtt, hogy milyen útviszonyokon használjuk majd a vásárolt abroncsot. Az abroncsok használata közben nagyon fontos, hogy az úgynevezett gördülési eljárás értéke milyen mértékben érvényesül. Elsősorban szilárd burkolatok fontos ez az érték, igazán nagy sebességnél számít. Akkor érdemes a gördülési ellenállásra fokozottan figyelnünk, amikor hosszabb távokat vezetünk le nap, mint nap. A gyártók folyamatosan tesztelik termékeiket, így pontos adatokat tudnak szolgálni az abroncsok kopásával kapcsolatban vevőiknek. Egyértelműen kiderült a tesztek során, hogy az abroncsok a városban való közlekedés során kopnak a legjobban. Terepen, vagy köves talajon nem vehető észre olyan mértékű kopás, mint amit egy városi közlekedés tud eredményezni. Ha azonban olyan abroncsot választunk, amelynek nagy a kapaszkodó képessége, tehát terepre való, számoljunk azzal a városi közlekedés során, hogy nagy mértékű kopás lesz az abroncsokon rövid időn belül az aszfalttal való érintkezés végett.

Az aquaplaning lényege, esetleges megelőzése

kedd, július 23rd, 2013

A téli időjárás következtében az utakon nagyobb mennyiségű csapadék is felgyülemlik. A téligumi használata során nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen a megfelelő mintázat hozzájárul a biztonságos közlekedéshez. Ennek ellenére mégis sokszor előfordulhat, hogy a vízréteg annyira megvastagodik az utakon, hogy a megfelelő csatornákkal rendelkező gumiabroncsok sem tudják elvezetni a felgyülemlett vizet. Ebben az esetben a gumiabroncs nem ér teljesen a talajra, így nem tud megfelelő tapadást biztosítani. Ilyen esetekben mindig lassítsunk, és győződjünk meg arról, hogy egy nagyobb fékezés esetén is biztonságosan tudjuk irányítani az autót. Ezt az esetet nevezzük aquaplaning-nak, másnéven vízcsúszásnak. Ilyenkor a gépjármű akár irányíthatatlanná is válhat, valamint a féktáv is nagyban megnövekedhet. Ez akkor következhet be, ha minél nagyobb sebességgel közlekedünk, és minél kisebb a nyomás a gumiabroncsban. Amit ennek megelőzése érdekében tehetünk, hogy minden elindulás előtt ellenőrizzük az abroncsban lévő nyomást, és mérsékelt sebességgel közlekedünk, amennyiben az útviszonyok megkövetelik. Természetesen alapkövetelmény, hogy a téli útviszonyokra megfelelő minőségű abroncsot válasszunk és használjunk. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb választás. Sokan vásárolnak használt gumiabroncsot, amivel semmi probléma nem lehet, ha megfelelő kereskedéstől vásárolunk, és tudjuk az abroncs előéletét. Ilyenkor általában a kereskedők bizonyos mennyiségű garanciát is biztosítanak, így nincs semmiféle kockázat sem.

A meghibásodott laptopunkat mindig vigyük szakszervizbe

hétfő, július 15th, 2013

A mindennapi életben manapság már mindenki számára fontos, hogy a nap minden órájában internet közelben legyen. Amikor egy használt laptop meghibásodik, érdemes elgondolkoznunk a cserén. Mivel sokszor a munkaeszközünk egy ilyen készülék, nagyon fontos, hogy mindig működőképes állapotban legyen. Ha mégis meghibásodással van dolgunk minden esetben részletesen felmérjük a problémát. Egyáltalán nem minden, hogy mennyibe kerül egy javítás. Mindenképp szakszervizbe vigyük a készülékünket, ahol pontosan tájékoztatnak minket arról, hogy érdemes-e megcsináltatni, és ha igen, akkor mennyibe fog ez nekünk kerülni. Ha úgy döntünk, hogy nem éri meg megcsináltatni, akkor érdemes lehet körbe nézni a használt laptop piacán. Sok jó készüléket kaphatunk annak ellenére, hogy használt piacon keresgélünk. Ezek a készülékek eladás előtt egy teljes körű átnézésen esnek át, aminek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy egy hibátlan laptopot vásárolunk. És ha ez még nem lenne elég, általában jó pár hónap garanciát is biztosítanak az eladók az esetleges meghibásodások esetére.

Siófok a balatoni élet központja

szerda, július 3rd, 2013

Ki ne hallott volna már a híres siófoki aranypartról, a balatoni élet, szórakozás központjáról? Minden nyáron fiatalok százai veszik birtokba a Balaton déli gyöngyszemét, a szállásokért kora tavasztól elindul a harc. Ha Ön Siófokon vagy környékén szálláskiadással foglalkozik, jól tudja, hogy milyen telített ma a piac, és hogy mennyire fontos, hogy milyen szállásközvetítő portálon hirdet? A SzállásKérés.hu immáron negyedik éve segíti a szállást keresők és kínálók közötti kapcsolatfelvételt, gyors üzletkötést. Portálunkon több int 3400 regisztrált szálláshely van, ezek közül 101 Siófokon található. A kiélezett versenyben ne hagyja, hogy Ön lemaradjon, regisztrálja nálunk apartmanját, hoteljét, hétvégi házát, szobáját. Ehhez csak egy működő e-mail címre van szüksége, majd saját külön oldalán megadhatja a szálláshely adatait, az árakat, az egyéb szolgáltatásokat, korlátlan mennyiségű képet tölthet fel. Ha versenytársai közül abszolút az élre kíván törni, válassza a Top3 funkcót és ingatlanja garantáltan a keresési listák első soraiban fog szerepelni. Ha partnerünk lesz, kis költség mellett hatalmas nyereséghez juthat.

A jövő megoldása az otthoni víztisztítás

szerda, július 3rd, 2013

Az Aquaphor víztisztító termékcsalád bemutatja: a környezetszennyezés a mai modern és rohanó világunkban egyre nagyobb méreteket ölt. A vegyszerek által a zöldségek és a gyümölcsök gyorsabban és szebbre nőnek, fejlődnek, viszont nem lesznek egészségesebbek! A sok permetező és gombairtó szer gyakran bennük marad, vagy az eső belemossa az a talajvízbe. A sok vegyszerezett ételben lévő káros anyag pedig hosszú távon lerakódik szervezetünkben és károsítja azt. Nem is beszélve arról a tényről, hogy a víz által az a sok vegyszer, étel vagy ital formájában szervezetünket még egyszer károsítani fogja. A másik legnagyobb környezetszennyezési probléma a műanyagszennyezés, melyet a sok PET palackos üdítő és ásványvíz okoz, melyek nem lesznek újrahasznosítva, hanem a szeméttelepeken végzik, jobb esetben. Rosszabb esetben pedig az út szélén, a tengerek és óceánok mélyén, ahol már így is ki lett mutatva, hogy egész városnyi műanyag palack tömbök keletkeztek az ottani élővilág károsítására. Pedig a megoldás igen egyszerű és teljesen környezetbarát: Aquaphor víztisztító. Az Aquaphor háztartási víztisztító készülékekkel eltávolíthatjuk az ivóvízből a sok káros szennyeződést és így szervezetünkbe már csak a tiszta és egészséges víz jut be, arról nem is beszélve, hogy mennyi műanyag palacktól óvjuk meg környezetünk, ha egy minőségi készülék szűrőbetétje 1000 – 8000 liter víz megtisztítására alkalmas! Számoljunk és gondolkozzunk. Tényleg megéri, nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, hanem a jövőt is biztonságosabbá, szebbé és tisztábbá varázsolhatjuk egy Aquaphor ivóvíztisztító használatával.