Archive for június, 2013

Az elektromos készülékek javítása sokszor költséges lehet

csütörtök, június 27th, 2013

Amikor elektromos gépeket vásárolunk, érdemes tisztában lennünk a bizonyos alkatrészekkel. A biztonság érdekében a gyártók által minden elektromos gépbe beszerelésre került egy tápegység. Ezek az alkatrészek megvédik elektromos berendezésünket, a különféle áramingadozásoktól. A tápegység lényegében átalakítja a hálózatból beérkező áramot olyan erősségűre, amellyel az adott berendezés megfelelően tud működni. Ezen felül természetesen vannak olyan részek is az elektromos gépekben, melyek tovább védik készülékünket. Ha mégis meghibásodás keletkezik az elektromos berendezésünkben, könnyebb lehet felderítenünk a hiba okát, ha tisztában vagyunk az egyes alkatrészek fontosságával, felépítésével. Ha tudjuk, hogy pontosan milyen alkatrészek alkotják a berendezést, könnyebben megjavíthatjuk. A meghibásodás lehet egyszerű alkatrészcsere is, de az is előfordulhat, hogy egyszerre több alkatrész is cserére szorul. Ilyenkor érdemes pontos számításokat végeznünk, hiszen sokszor előfordulhat, hogy nem éri meg a javítás, mivel az új készülék is ilyen árban lenne.

Így ismered fel a nagy Ő-t

szerda, június 26th, 2013

A párkeresés általában és a nagy Ő megtalálása nem kis feladat, hiszen ismerni kell hozzá magunkat, a másikat, és azt sem árt tudni, hogy mi fontos egy működőképes párkapcsolathoz. Ez elsőre egyszerűnek tűnik, de kivitelezni már sokkal nehezebb, bizonyítja ezt a rengeteg zátonyra futott párkapcsolat és házasság. Íme néhány tipp, amin érdemes elgondolkodni a párkeresőknek.

Tudd, hogy mire vágysz!
Különösen akkor fontos ez, ha társkereső oldalon keresed az igazit. Hiszen ott az igényeket is meg kell fogalmazni, de minden esetben megkönnyíti a párválasztást, ha tudod, hogy milyen társra vágysz. A társkeresőkön gyakran botlani olyan adatlapokba, ahol irreális elvárások fogalmazódnak meg a leendő párral kapcsolatban, és mondanunk sem kell, hogy ez elriasztja a jelentkezőket, hiszen senki sem akar versenyre kelni a filmsztárokkal. Fontos tehát, hogy a realitások talaján maradj és gondolkodj el azon, hogy milyen emberrel tudnál tartósan együtt élni, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az a partner, akivel jól érzed magad.

Az ellentétek vonzzák egymást?
Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sikeres párkapcsolatban a felek kiegészítik egymást, mások szerint viszont a minél több közös tulajdonság a fontos. Az igazság valahol középen lehet, hiszen vannak olyan területek, ahol fontos a közös platform, hiszen csapatként kell működni. Ilyen a gyereknevelés, a pénz, illetve a nemi szerepekkel kapcsolatos kérdések, ám olyan területek is vannak, ahol szerencsésebb, ha kiegészítik egymást a pár tagjai. Ilyen lehet a hobbi vagy a temperamentum. Sokszor előfordul, hogy olyan tulajdonságokat tartunk vonzónak a másikban, ami belőlünk hiányzik. Párkeresés során tehát fontos felmérni, hogy milyen területen különbözik a jelölt és milyen területen hasonlít.

Tolerancia vagy megalkuvás?
A társkereső oldalakon sokszor előfordul, hogy olyan jelölttel ismerkedünk meg, aki abszolút megfelel az elvárásainknak, ám amikor jobban megismerjük, kiderül, hogy vannak olyan tulajdonságai, amik nem feltétlenül felelnek meg az elvárásainknak. Ilyenkor azt kell mérlegelni, hogy mennyire tudjuk elfogadni az adott tulajdonságot, mennyire tudunk együtt élni vele. Sokszor nehéz megtalálni a józan középutat a tolerancia és a megalkuvás között, de ha őszinték vagyunk magunkhoz, érezni fogjuk, hogy meddig mehetünk el az elfogadásban.

Mennyi kritika megengedett?
Ha társkereső oldalon ismerkedünk, gyakran előfordul, hogy már az első levélváltásnál érezzük, hogy nem stimmel valami. Ilyenkor nem érdemes erőltetni a dolgot és bevállalni egy randit, hiszen ha első pillanattól nem tudjuk jó érzéssel belevetni magunkat a kapcsolatba, később sem lesz harmónia. Ha később merül fel valamilyen probléma, érdemes őszintén megbeszélni, anélkül, hogy éles kritikát fogalmaznánk meg, hiszen könnyen lehet, hogy kompromisszumos megoldásra jutunk és sikeres, hosszú távú párkapcsolatot tudunk kialakítani.

A napkövető rendszerek jellemzői

hétfő, június 24th, 2013

Ha egy napelemes rendszer kiépítésébe kezdünk bele, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a napsugárzás milyen szögben érkezik. A napelem esetében ez nagyon fontos, hiszen ennek fényében érhetjük el a legmegfelelőbb hatásfokot. Amikor úgy döntünk, hogy egy napkövető rendszert építünk ki, minden esetben nagyobb figyelmet kell fordítanunk a megfelelő hely kiválasztására és kiépítésére. Mivel a napkövető rendszer esetében nem elég csupán, ha a háztetőn kiszemeljük a legmegfelelőbb pontot a napelem kihelyezésére, így az építési költségek is megugorhatnak. Kifejezetten erre a célra kialakított tartókat kell vásárolunk, melyek alkalmasak arra, hogy egy napkövető rendszer épüljön rájuk. Azzal tisztában kell lennünk, hogy a napkövető rendszer akkor hatástalan, vagy kisebb hatásfokkal működik, amikor az ég eléggé felhős. Abban az esetben, ha a folyamatos áramellátásra van szükségünk, érdemes beépítenünk egy kifejezetten erre a célra kialakított tartályt. Ez a tartály egy úgynevezett energiatároló, amely elraktározza a plusz megtermelt energiát akkor, amikor a rendszer a maximumon működik, majd felhasználja, amikor a rendszer nem tudja a szükséges energiát biztosítani.

Gyermekcipő

vasárnap, június 23rd, 2013

A lábfej elváltozásai sok betegség és panasz okozói lehetnek. Az ideális gyermekcipő segíti a láb egészséges fejlődését, és biztosítja a már meglévő deformációk korrekciós kezelését. A csecsemő még egyenes, teli talppal születik, nincs lábboltozata. A mászásnál, állásnál, járásnál történő aktív lábmunka hozza létre a boltozat végleges formáját. Ennek kialakulásához 8-10 év szükséges. Izommunka nélkül viszont nem jön létre a boltozat. A kisgyermekek ízületi és szalagrendszere még nagyon laza. Ha a baba lábát hamarabb terheljük meg járással, mint ahogy egyedül képes lenne rá, a puha szalagrendszer megnyúlik. Ha túl korán adunk a lábára cipőt, megszűnik a talp automatikus kapaszkodó funkciója. Ha a haránt nagyon lesüllyed, a láb szétterül, és kialakul a bütyök. A láb olyan felületei érintkeznek így a talajjal, melyek nem viselik el a fokozott terhelést, ezért a bőr megvastagszik, tyúkszemek jönnek létre. Ha a talp nem tud megfelelően gördülni, hosszútávon térd, csípő, derék, és hátfájdalmak alakulhatnak ki. Mindig hagyjuk a saját tempójában fejlődni a kisgyermeket! Addig ne adjunk rá cipőt, amíg nem az utcán jár. Természetes talajon hagyjuk továbbra is mezítláb járni. Igyekezzünk a lábának legmegfelelőbb cipőt megtalálni!

A különleges formájú virágcserepek egyre nagyobb teret nyernek

vasárnap, június 23rd, 2013

A kertben rengeteg lehetőség nyílik a szebbnél-szebb növények elültetésére. A megfelelő virágcserép kiválasztása már fél út a sikerhez. Nagyon fontos, hogy jó minőségű alapanyagból készült virágcserepeket vásároljunk, hiszen az időtállóság is nagyon fontos, nem csak a szépség. Mivel a virágcserepekben nem nagy mennyiségű földet teszünk a növények részére, így a legjobb minőségűt kell biztosítani számukra, hogy a legszebb fényükben pompázzanak hónapokon keresztül. Ezen felül lehetőségünk an olyan különleges virágcserepek megvásárlására is, melyek formájukból adódóan különleges helyekre tehetőek ki. Ilyenek például a csatornákra kihelyezhető virágcserepek, melyek olyan formára lettek kialakítva, hogy gond nélkül feltehessük egy csatornára. Mivel ott megfelelő fény és csapadék éri növényünket, és különösebb gondoskodás nélkül gyönyörű muskátlikkal büszkélkedhetünk. Természetesen figyelni kell arra, hogy a növények ne legyenek túl öntözve, vagy ne száradjanak ki, mégis kisebb odafigyelést igényelnek, mint hagyományos cserépbe ültetett társaik.

A párkapcsolat fontos része a szexuális élet

vasárnap, június 23rd, 2013

Az élet elég unalmas lenne egyedül, így mindenki megtesz mindent annak érdekében, hogy egy tökéletes kapcsolatban éljen. Egy szexuálpszichológus sokszor lehet támaszunk abban az esetben, ha úgy érezzük, hogy egyedül nem tudjuk megoldani a fennálló problémát. Egy párkapcsolat során nem csak a kapcsolat elején nagyon fontos a rendszeres és mindkét félt kielégítő szexuális élet, hanem folyamatosan. Ha ez nem működik hosszú távon, akkor számolnunk kell azzal, hogy esetleg a kapcsolatunk egy bizonyos idő után véget fog érni. Akárki akármit mondhat, a párkapcsolatban a szexuális élet az egyik legfontosabb része az életünknek. Ha az ágyban problémák lépnek fel, a kapcsolat egy idő után feszültté válhat és elmérgesedhet. Nagyon fontos, hogy ne csak a szexre gondoljunk, amikor a szexuális életünkről van szó. Ide tartoznak még a különféle erotikus masszázsok és pettingek is, melyeket minden esetben nagy odafigyeléssel kell véghez vinni. Ez mellett természetesen szükség van a szeretetre is, amely összetartja a kapcsolatot és meghitté teszi az együttlétet.

A pszichológus utasításait maradéktalanul tartsuk be

vasárnap, június 23rd, 2013

Azok a problémák, amelyek megkeseríthetik életünket sokszor apróknak tűnnek. Amikor szakemberhez fordulunk, biztosak lehetünk abban, hogy a pszichológus válaszol kérdéseinkre még akkor is, ha ez rosszul eshet. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a szakemberek nem kímélnek minket, akkor is őszinték lesznek velünk, ha ez számunkra még sokkoló is. Hiszen az a dolga, hogy szembesítsen minket a problémákkal, hogy rendbe tegye azt, amit az élet összekuszált. Nagyon fontos, hogy mindig legyünk a szakemberhez őszinték, ne titkoljunk el semmit, hiszen ha nem vagyunk őszinték hozzá, az azt jelenti, hogy még magunkhoz sem vagyunk azok. Ez pedig nem vezet a későbbi gondtalan élethez. Ha a párunkkal van problémánk, azt sem szabad eltitkolnunk. Legyünk őszinték, mondjuk el a sérelmeinket, és azt, hogy mi is bánt minket. Ha nem osztjuk meg a problémákat, hanem elfojtjuk azokat, akkor számolnunk kell azzal, hogy akár egy több hónapos kezelésen is részt kell vennünk. Mindig tartsuk be az utasításokat, valamint végezzük az előírt gyakorlatokat is napi rendszerességgel.

Drága öntözőrendszer/olcsó öntözőrendszer

péntek, június 21st, 2013

Tapasztalatunk szerint az első kérdés, és főleg a mostani gazdasági helyzetben érthető kérdése a kedves érdeklődőnek, hogy mi a különbség a drága és az olcsó öntözőrendszer között, hogyan lehet megítélni, hogy az ajánlatban látott öntözőrendszer akkor most melyik. Ez kissé csalóka lehet néha. Arról beszélek, hogy az olcsó, nem mindig az olcsó megoldás. Lehet, hogy mostanában kicsit népszerűtlenek leszünk, ha kijelentjük, de akkor is így van: az olcsó ár miatt érzett öröm hamar alábbhagy, amikor kiderül, hogy a dolog még annyit sem ér, mint amennyit kifizettünk érte, bár „olcsó volt”. Ez nem jelenti azt, hogy rögtön a legdrágább öntözőrendszer ajánlatot kell elfogadni, mert indokolatlanul sokat fizetni valamiért sem éppen bölcs megoldás, és attól, hogy valami drága, még nem biztos, hogy jó is lesz. Ezért nemsokára kitérünk rá, hogy mit érdemes megvizsgálni.
Az öntözőrendszer esetében ez különösen is igaz, mert egy öntözőrendszer, amikor már le van fektetve, legtöbbször nem javítható csak annak árán, hogy fel kell szedni az egészet és újra kell telepíteni, hiszen alul lett kalkulálva, és nem elegendő a beépített anyag. Az pedig legalább másfélszer annyiba fog kerülni, mint ha már elsőre jól meg lett volna csinálva, mert kétszer kell felásni a kertet, gyakorlatilag kétszer kell elvégezni ugyanazt a munkát, arról nem is beszélve, hogy egyik öntözőrendszer telepítő sem szeret a másik után dolgozni, főleg nem egy kókler öntözőrendszer telepítő után, mert számíthat rá, hogy sok többletmunkája lesz még azon felül is, amit már az elején lát.
Szóval érdemes elsőre jól választani, és ezt leginkább az ár/érték alapján állapíthatjuk meg. Meg kell nézni az öntözőrendszer ajánlat műszaki tartalmát és összehasonlítani azt más tartalmakkal. Nyugodtan rá lehet kérdezni az ajánlatot adó öntözőrendszer kivitelezőtől a részletekre, ismertessen néhányat közülük. Ha szakmailag korrekt, rögtön fog tudni válaszolni. Tudjuk, laikusként nem könnyű összehasonlítani a műszaki tartalmat, hiszen nem tudni, mi mit jelent, ezért érdemes megfigyelni magát az ajánlatot adó személyt is. Ez egyébként is többnyire bizalmi alapon dől el.
Összefoglalva többet fizetni egy öntözőrendszerért, mint a piaci ár, nem túl okos dolog – hacsak nem vagyunk milliomosak és extra igényeink vannak – de aki csak és kizárólag az árat nézi, és megpróbálja azt jóval a piaci ár alá lealkudni, és ez már nem korrekt a kivitelezővel szemben, az csapdába fog esni. És még ha az el is vállalja azon a nagyon alacsony áron, az öntözőrendszer kivitelezője is megpróbál majd pénzénél maradni, és több, mint valószínű, hogy becsületes léte ellenére megpróbál majd ott spórolni ahol tud, nem lesz olyan készséges és a helyzet hajlamos lesz elmérgesedni. Ezért célszerű ésszerű keretek között megállapodni, elvárni a jó minőséget, ragaszkodni hozzá, és nem utolsósorban megbízható forrásból választani szakembert.

Hangyairtás mikrokapszulákkal

szombat, június 15th, 2013

A hangyairtás hagyományos (és talán leghatékonyabb) módszere a felületek permetezése.
Fal és padló találkozásoknál képzett tartós méregmező igen hatékonyan képes távoltartani a hangyákat. Amennyiben a hangyairtó kezelés mikrokapszulázott irtószerrel történik – a vétlen mérgezés esélye is a nullával lesz egyenlő, illetve a hangyairtás hatástartama sokkal hosszabb lesz. A vizes közegben zárt mikrokapszulák ugyanis kipermetezés után juttatják csak az aktív hatóanyagot a hangyák környezetébe, és folyamatosan adagolják azt. A hangyairtás mikrokapszulái a hangyák testére tapadva a hangyaboly egészét képesek fertőzni, mérgezni. Ez a trójai faló módszer, a hangyák a tudtukon kívül pusztítják ki a saját kolóniájukat. A hangyairtás alternatív módszere hangyairtó gél kihelyezése. Gyomorméreg elven működik a technika, azonban a szabadforgalomban lévő irtószerekhez képest a professzionális irtószerek kitűnő vonzóhatással bírnak. Kövesse hangyairtó videóinkat az oldalunkon. Maxforce Quantum hangyairtó gél akció közben – a hangyák előnyben részesítik a kockacukorral szemben is! Rendeljen hangyairtó szolgáltatást az otthonába, ne hagyja hogy átvegyék a hatalmat a konyhában.

Hajbeültetés elötte utánna képek

szerda, június 12th, 2013

A hajbeültetés elötte utánna képek is bizonyítják, hogy milyen eredményeket lehet elérni a hajbeültetéssel. A www.shklinika.hu oldalon folyamatosan frissülő fénykép galéria található, több mint 90 paciens közel 1000 fényképével. A fénykép galériában kizárólag a Sikos Hajbeültetés Klinikán operált paciensek képei szerepelnek. A képek a műtétek előtt és után jól érzékelhetően azonos beállításban, nagy felbontásban mutatják az eredményeket. Nincsenek félrevezető képek, amelyek homályosak, a szabadban vagy nagyobb távolságból készültek. Félrevezetőek lehetnek az olyan képek amelyek a műtét előtt kopaszra nyírt állapot képét hasonlítják össze a már műtét utáni, kinőtt hajjal rendelkező állapottal. A Sikos Klinika fényképgalériájában megtekinthető fényképeken jól látszik a művészien kivitelezett FUT-FUE módszerrel végzett hajbeültetés természetes és hatékony eredménye.