Archive for május, 2013

A japán gyertyák jellemzői

péntek, május 31st, 2013

Amikor úgy döntünk, hogy a tőként egy részét meg szeretnénk többszörözni, érdemes részt venni a tőzsdés világ történéseiben. A forex pontosan megfelelő piac lehet számunkra, hiszen a megfelelő tudás elsajátítása után biztosak lehetünk a rövid távú sikerben. Mivel a tőzsdei piac 24 órán keresztül nyitva van, akár egy nap alatt fontos dolgok történhetnek, melyek kihatnak egy-egy devizapár értékének alakulására. Fontos tisztában lennünk a különféle elemzési technikákkal is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy döntéseink milyen következményeket eredményeznek. Az egyik legfontosabb elemzési technika a japán gyertyák. Mivel egy összetettebb elemzési módszerről beszélünk, ezért nagyon fontos lehet a gyertyák mérete is. Ha egy gyertya elér egy bizonyos hosszúságot, akkor egy magasabb méretű vételi vagy eladási mérettel kell számolnunk. Ezzel szemben viszont, ha a gyertyák nem túl nagyok, tehát rövidebbek, akkor a vételi és eladási szándékok egyre jobban kiegyenlítődnek, így a nyomás is kisebbé válik. Ebben az esetben viszont tudnunk kell azt is, hogy az egyes devizapárok értéke csökkenhet.

Az automata öntözőrendszer alapjai

szombat, május 25th, 2013

Biztosan tudom, hogy senki nem szeretne rossz minőségű, állandóan javításra szoruló automata öntözőrendszert, csak olyan van, aki mindezt a lehető legkevesebbért szeretné. Általában azt találom, hogy ezeknek az embereknek az öntözőrendszerrel nem a szép és könnyen fenntartható kert a célja, hanem az, hogy minél olcsóbban jusson hozzá. Sajnos velük gyakran előfordul majd, hogy ráfizetnek az „olcsó” portékára, amiből a későbbiekben derül ki, hogy mi nincs benne, vagy, hogy miért romlott el néhány hónap használat után.

A professzionális automata öntözőrendszerek hazája az USA. Itt fejlesztik már közel 100 éve ezeket az öntözőberendezéseket és itt van a legnagyobb felhasználása is. Célszerű a négy legismertebb öntöző márkát gyártó cég termékei közül választani. Természetesen lehet ezeknek az öntöző márkáknak csak az egyikével, de lehet a mindegyikével is építeni hibrid öntözőrendszereket. Csak a jó anyagminőségű és jól megtervezett rendszerek lesznek hosszú életűek és működésükben hibátlanok hosszú ideig. Csak ezek a rendszerek működése mellett lehet nyugodtan nyaralni és létrehozni olyan minőségű gyepet, amit még a távolabbi környékről is megcsodálnak az emberek.

Nagyon fontos a témában megemlíteni, hogy bár fontos a jó minőség kiválasztása, de a jól működő automata öntözőrendszer működésének megőrzése is állandó feladatokat fog adni. A karbantartások ugyanis elengedhetetlenek mindehhez. A legfontosabb karbantartása a téli kompresszoros kifúvatás, mivel ennek az elhanyagolása és szakszerűtlen kivitelezése okozza a legtöbb problémát az öntözőrendszerekben.
Ha jó minőségű, professzionális rendszert építet be a kertjébe és nem hanyagolja el az idényjellegű karbantartásokat, akkor biztos lehet abban, hogy hosszantartó működés lesz érte a hála. A kertje, növényei pedig gyönyörűek lesznek.

A diákhitel a legkedvezőbb a tanulók számára

szerda, május 15th, 2013

Sajnos napjainkban az oktatás igen drága dolognak számít. A felnőttképzés általában levelező tagozaton működik, miből igen kevés a hely az államilag támogatott képzési forma esetében. Manapság nem csak az egyetemi, vagy a főiskolai képzésre lehet diákhitel igényelni, hanem már az OKJ-s tanfolyamokra is. Ez a hitel igazából nagyon kedvező feltételekkel vehető fel, hiszen nem kell más a sikeres hitelfelvételhez, csakis tanulói jogviszony. A hitel szabad felhasználású, így nem kell kifejezetten az oktatásra költeni az egész összeget. Lehetőségünk van akár számítógépet, vagy autót is vásárolni belőle. A hiteltörlesztés a következők szerint alakul. Addig nem kell megkezdeni a törlesztést, amíg a tanulói jogviszony fennáll. Amint a tanulmányok befejeződtek, rá négy hónapra el kell kezdeni a hitel törlesztését a következők alapján: a bejelentett fizetés egy kicsiny százalékát kell fizetni minden hónapban. Ezen felül bármekkora összeget lehet fizetni térítésmentesen, ami a tőketartozásból vonódik le. A kamatozása is igen kedvező, kifejezetten a diákok pénztárcájához igazították.

A Javascript lehetővé teszi a honlapok tartalmának változását.

csütörtök, május 9th, 2013

A dinamikus honlapok komoly háttérmunkákat igényelnek, hiszen lehetővé kell tenni a tartalmak folyamatos változását. A http://csillanas.net során talán a legegyszerűbb dolgunk a Javascript használatával lehet. Nagyon fontos itt megjegyezni, hogy a Java programnyelv és a Javascript nem ugyanaz. Természetesen vannak köztük hasonlóságok, de nem ugyanaz a kettő. A Javascript igazából egy olyan mini program, amit be lehet illeszteni egy bizonyos HTML oldalba. Ennek köszönhetően a böngészők fel tudják ismerni, és értelmezni is tudják a beillesztett Javascript kódokat. A folyamat nagyon egyszerű: amikor egy felhasználó megnyit egy oldalt, minden adat automatikus letöltődik az ő saját gépére. A böngésző végrehajtja a Javascript utasításait is. Ezért sokan nevezik kliens-oldali alkalmazásnak. A Javascript lehetővé teszi, hogy például ha egérrel egy kép fölé megyünk, akkor a kép mérete megváltozzon, vagy ha regisztrálunk egy oldalra, és nem megfelelő adatokat adunk meg, azt jelzi számunkra az információs ablak. Tehát a Javascript tulajdonképpen úgy működik, mint egy teljesen egyszerű szöveg, annyi különbséggel, hogy nap, mint nap változik.