Archive for március, 2013

Amit a SZÉP Kártyáról tudni érdemes

szerda, március 27th, 2013

A SZÉP Kártya univerzális, praktikus béren kívüli juttatási forma. A Pihenőkártya-program minden szereplőjének hasznos információk mellett a Szép-kártya-elfogadóhelyek adatbázisa is folyamatosan gyarapodik!

Béren kívüli juttatásként kaphatja az aktív munkaviszonnyal rendelkező dolgozó a Széchenyi Pihenő Kártyát, melyhez a közvetlen családtagok részére társkártya is igényelhető. A Pihenő Kártya három alszámlája segítségével belföldön már több mint negyvenezer helyen lehet különféle szolgáltatásokért készpénz nélkül fizetni.

A Szép-kártya-elfogadóhelyek kínálatában szálláshely szolgáltatásokat, a vendéglátás alszámla révén étkezéssel kapcsolatos lehetőségeket, illetve változatos szabadidő és rekreációs programokat és szolgáltatásokat találnak a kártyabirtokosok.
A szállás alszámla éves kerete 225 ezer forint. A szálláshely-szolgáltatást nyújtó Szép-kártya-elfogadóhelyek között kempingektől, magánszállásoktól kezdve, apartmanokon át, a négy-ötcsillagos exkluzív szállodák kínálatát is megtaláljuk.

A vendéglátás alszámla évente 150 ezer forintban lett maximalizálva. A zseb segítségével alkalmi, munkahelyi, illetve akár a mindennapi étkezés finanszírozását lehet könnyebbé tenni.

A legtöbb lehetőséget azonban a szabadidő alszámla kínálja. Igaz, hogy ennek a zsebnek az éves kerete pusztán 75 ezer forint, mégis ez a legszínesebb szolgáltatási körrel rendelkező alszámla.

Portálunkon sok hasznos és érdekes információt kínálunk mindazoknak, akik még csak most ismerkednek a Széchenyi Pihenő Kártyával. Oldalainkon azonban azok is találnak érdekességeket, akik már rutinos kártyahasználók. Arra törekszünk, hogy ezzel a hasznos és praktikus juttatási formával kapcsolatban minden újdonság eljusson az érintettekhez, legyenek akár kártyabirtokos munkavállalók, szolgáltató Szép-kártya-elfogadóhelyek, valamint kártyát biztosító munkáltatók.

A Motorola mobil tartozékok széles választékát találja a mobilasz.hu oldalon

szerda, március 27th, 2013

A Motorola gyár talán az elsők között volt, aki berobbant a magyarországi mobiltelefon piacra. Mindenki emlékszik az első készülékekre, melyekhez rengeteg Motorola mobil tartozékokat vásárolhattunk már 10 évvel ezelőtt is. Ezek a telefonok a kicsi méretükről voltak híresek, és nagyon kedveltek voltak. A technika fejlődésével a gyártól is felvették az iramot, és mára igen népszerű készülékeket gyártanak, melyek méltán népszerűek a felhasználók körében. Az alap kiegészítők, mint a töltők, hátlapok és headset-ek bármikor megvásárolhatóak, hiszen minden cég tart raktáron ezekből a termékekből. A márka szoftver ellátása is figyelemre méltó, rengeteg program társítható a készülékekhez, melyekkel különféle alkalmazások használatára van lehetőségünk. Amennyiben sokat autózunk, érdemes beruháznunk egy autóstöltőre és egy gyári tartóra is, hiszen így vezetés közben is könnyen használhatjuk készülékünket, amennyiben headset-et is vásárolunk. A gyártói garancia általában 1 év, mely bármiféle meghibásodásra vonatkozik.

Egy jobb kandalló már nem csak a légteret fűtheti be

szerda, március 27th, 2013

A modernebb kandallók már nem csak egy légtér fűtésére alkalmas, akár az egész házat felmelegíthetjük vele. Ezen kívül még a mindennapi használatban lévő meleg víz mennyiséget is elkészíthetjük vele. Ezeket a kandallókat úgynevezett vízterhes kandallóknak nevezzük. Az ilyen, modern kandallók ellátják az egész házat a már kiépített fűtésrendszer csövei segítségével. Ezek a kandallók általában fa tüzelésűek, és nagyon környezetbarát fűtési rendszernek számítanak. Ha megfelelő módon alakítjuk ki a fűtésrendszert, akár egy jó kandalló egy egész gázkazánt is helyettesíthet. Ennek köszönhetően akár 50% energiát is megtakaríthatunk hosszú távon. Ezek a fűtésberendezések égéstere általában igen vastag acéllemezből készülnek. Mivel zárt égésterű kandallóról beszélünk, ezért egy kerámiaüveg véd meg minket a kipattanó szikráktól, amely akár 800oC magas hőmérsékletet is kibír. Ezek a kandallók égésüket tekintve már szabályozhatók, valamint különféle kiegészítőket is vásárolhatunk hozzá, ami segítségével akár még grillezhetünk is a nappaliban.

A használt ruha piacon rengeteg minőségi darab található

szerda, március 27th, 2013

A használt ruhának úgynevezett tőzsdei ára van, ami minden egyes régióban más és más. A módosabb területeken jobb minőségű ruhákat hordanak az emberek, és sokkal sűrűbben cserélik le akár az egész ruhatárukat. Például a Ruhr vidékén tehetősebbek az emberek, míg Dél-Németországban a mezőgazdaság nyert teret. Így ezek az emberek kevésbé módosak, ritkábban vásárolnak új ruhákat maguknak. Hollandiában is hasonlóak a körülmények, így a jó minőségű holland használt ruha, ruhanemüért akár 60 centet is adnak kilógrammonként. Természetesen a használt ruhák piacán is minőségi szortírozás történik, így előfordulhat, hogy egy kereskedőnek akár 60 féle terméke is van raktáron. A minőségi szortírozás után megállapítják, hogy melyik osztály mennyit ér, az is előfordul, hogy egy rosszabb minőségű használt nadrágért 5 forintot adnak. De a teljesen használt ruhadarabokat elviszik, és felhasználják más területeken. Vagy tömőanyag készül belőle, vagy bebálázzák és egy szegényebb országba küldik tovább, ahol nagy szüksége van rá az ottani embereknek.

A Demjéni termálfürdők számos betegség kialakulásának megelőzésében segíthet

szerda, március 27th, 2013

A Demjéni termálfürdőben lehetőségünk van szaunázni, amit minden esetben érdemes kihasználnunk. A szaunázásnak rengeteg jótékony hatása van, de nagyon fontos, hogy a szabályokat a szaunázás után is betartsuk. A leghatékonyabb lehűlés a merülő medence segítségével érhető el, aminek rengeteg jótékony hatása van. Többek között érelmeszesedés megelőzésére is kiváló. Mivel a szervezetünket iszonyat nagy sokk éri a hirtelen bekövetkező hőmérséklet változás következtében, ezért nem csak belsőnket, hanem külsőnket is megújítja ez a drasztikus lehűlési módszer. A merülő medencében lassan mozogjunk, ne tegyünk hirtelen mozdulatokat, és ne is időzzünk benne túl sokáig. A hűtő fürdőt követően érdemes pár percet pihennünk, majd ismét szaunáznunk 10-20 percet. Ezek után ismét használjuk a merülő medencét, így biztosak lehetünk abban, hogy a szaunázás minden jótékony hatása kiterjed testünkre. Ha megtehetjük, legalább egy héten egyszer alkalmazzuk ezt a relaxációs technikát, hiszen rengeteg kórokozó is kipusztulhat a szaunázás során.

A gyapjútakarók mindennapi használata, különféle változatai

vasárnap, március 17th, 2013

A legpihentetőbb alvás érdekében minden esetben úgy kell kialakítanunk ágyunkat és ágyneműnket, hogy minden lefekvéskor kényelmesen érezzük magunkat benne. Hideg téli estéken érdemes jó minőségű gyapjú takarók közül választanunk, hiszen nagyon kellemes és kényelmes alvást biztosít, valamint nagyon jó melegítő képességgel rendelkezik. Lehet bárány, birka, vagy esetleg kasmír gyapjútakarónk is, biztosak lehetünk benne, hogy nagyon kényelmes érzés benne aludni. A boltokban természeten szetteket is vásárolhatunk, így nem csak a takarónk, de a párnánk is lehet gyapjúból. Minden esetben győződjünk meg vásárlás előtt arról, hogy nem-e vagyunk allergiásak, hiszen egy nem kívánt betegség igen kellemetlen lehet. Ezzel szemben, aki például a különféle állat tollra allergiás, mindenképpen ilyen ágyneműt válasszon magának. A takarókat tekintve választhatunk télit vagy nyárit egyaránt, hiszen különféle vastagságú takarók léteznek. Sokan nem csak takarózásra használnak egy-egy gyapjú terméket, hanem az ágyra is terítenek egyet lefekvés előtt a nagyobb kényelem érdekében. Párnából is érdemes legalább kettő fajtát választanunk, hiszen a tartalék sosem árt.

Nem csak száraz és unalmas lehet egy tőzsdetanfolyam

vasárnap, március 17th, 2013

Egy haladó tőzsdei tanfolyam során első körben az elméleti tananyagon kell túl lennünk, ami elképzelhető, hogy kicsit száraznak bizonyul, de különféle grafikonok segítségével az oktatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy alap tudással rendelkező résztvevőből haladó tradert vagy brókert képezzenek. Nagyon fontos, hogy a tananyagban benne legyenek az élvonalban éppen használatos stratégiát, hiszen ezeket kell követnie minden tőzsdei piacon résztvevőnek. Ezek a stratégiák nagy mértékben növelhetik a kereskedési eredményeket, valamint sokkal hatékonyabb stratégiát használva nyithatunk egy-egy pozíciót. Egy haladó tőzsdetanfolyamok segítségével részesei lehetünk egy olyan kereskedési rendszernek, ami a gyakorlatban is megállja a helyét. Olyan komplex megoldási rendszereket vezetnek be a kereskedési stratégiánkba, amelyek szintén realizálhatják a veszteségünket. Ezen felül a tőzsdés tanfolyamok során rengeteg jegyzetet kapunk, melyek a későbbiekben is segítségeket nyújthatnak a kereskedéseink során.

A bróker ad és vesz a tőzsde piacon

vasárnap, március 17th, 2013

A bróker a tőzsdei piac egyik legfontosabb embere. Nagyon fontos, hogy mindig tisztában legyen szakmája minden apró részletével, hiszen az értékesítési folyamatban nélkülözhetetlen a jelenléte. Tudnia kell, hogy a tőzsden mit miért tesz, melyik folyamat után, melyik következik, és hogy az egyes befektetéseknek/lépéseknek mi a lesz a következménye. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a bróker egy olyan személy, aki különféle megbízásokat fogad és teljesesít a tőzsdén. Különféle értékpapírokat (kötvényt, vagy részvényt) vásárol és ad el a megbízói számára, az ő utasításai alapján. Általában a telefon mellett ül, és a kereskedéseket figyeli, hogy ha valamiféle jó üzlet van kilátásban, akkor azonnal jelezhesse ügyfeleinek. A különféle tranzakciókból jutalékot kap, jövedelme ebből származik. Ebből következik, hogy érdeke fűződik ahhoz, hogy általa minél több eladást és vételt hozzon létre. Természetesen a legfontosabb számára, hogy ügyfeleit hosszú távon megtartsa. Jutalékát abban az esetben is megkapja, amennyiben az általa nyitott pozíció veszteséggel zárul.

Megbízható forex signal segítségével eredményesebben kereskedhet a tőzsdén

vasárnap, március 17th, 2013

A különféle elemzések nagyon fontosak a tőzsdei piacon, hiszen minden egyes tőzsdés bróker, kereskedő vagy trader ezen forex szignálok és elemzések alapján hozza meg döntéseit. Ezen forex signalok miatt válhat akár likviddé is a piac, de az is előfordulhat, hogy egy elemzés következtében az egész piac rohamos csökkenésnek indul, vagy akár megáll jó pár hétre. Az elemzések több féleképpen készülhetnek. Egyik fontos elemzési módszer a technikai elemzés. Ezen elemzéseknek köszönhetően a tőzsdei szakemberek jobban és profitábilasabban tudnak kereskedni, hiszen előre megtudhatják egy-egy lépés következményét. A technikai elemzés segítségével a traderek meg tudják állapítani, hogy mikor jön el a kiszállási pont, növekedni, vagy csökkeni fog a kereskedési kedv, és mekkora kockázattal jár egy-egy befektetés. Mivel az árfolyamok is bizonyos trendek alapján mozognak, ezért előbb-utóbb megismételik mozgásukat. Amennyiben tisztában vagyunk az ismétlési ciklusokkal, előre tudhatjuk az árfolyamok mozgását.

A forex már nem csak az intézmények terepe

szombat, március 2nd, 2013

A régebbi időkben a Forex kereskedést csupán csak a nagyobb bankközpontokban és az intézményi kereskedelemre terjesztették ki. Ezzel szemben az eltelt néhány évben a rengeteg technikai újításnak és a világháló elterjedésének köszönhetően mára már a kisebb összeggel való kereskedés is tekintélyes hasznot termelhet a megbízott bróker cég. A forex piacán a vásárlások és az eladások azonnali hatállyal végbe mennek, ennek köszönhetően nincsen semmi féle kényszer, melyek a fizikai kereskedelem során megjelennek. A Forex piacon a különféle pénznemekkel csak párban lehet kereskedni. Ebből következik, hogy minden egyes párnak megvan az értéke. Ezen értékek folyamatosan változnak, akár egy perc alatt többször is. A trader teljes mértékben maga dönti el, hogy melyik valutapárral szeretne kereskedni. Erre egy konkrét példa: Ha a trader úgy gondolja, hogy Euróval fog kereskedni, mert véleménye szerint az erősödni fog az amerikai dollárral szemben, akkor EUR/USD-t fog vásárolni. Ezt azért teszi, mert úgy gondolja, hogy idővel drágábban tudja majd eladni.